Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?


Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα .
Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από  την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά .


Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση  που θα έχει ως στόχο την  βελτίωση της ομάδας.
Στοιχεία Ποδοσφαιριστή 
Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει και καταγράφει τις ικανότητές των ποδοσφαιριστών και όχι απλά καταγράφει τις κινήσεις τους , ή το πόσα χιλιόμετρα διένυσαν καθώς αυτό θα ήταν αρκετά εύκολο να καταγραφεί και με ένα κινητό τηλέφωνο . (εν συντομία παρακάτω θα το αναγράφεται σαν Playertek)
Το Playertek χωρίζεται σε δύο τομείς στον υλικό εξοπλισμό (vest = γιλέκο , συσκευές gps , φορτιστές) και στην Πλατφόρμα .
Για να μπορέσει να γίνει η μέτρηση με τα Playertek θα πρέπει να είναι φορτισμένα τα gps και έτοιμα προς χρήση και να τοποθετηθούν σωστά στα vest και έπειτα στους ποδοσφαιριστές , και μετά τον αγώνα να συγχρονιστούν με την πλατφόρμα της playertek .
Εφόσον έχουν τοποθετηθεί τα απαιτούμενα στοιχεία στον κάθε παίκτη όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες , μπορούμε να προχωρήσουμε στις κατάλληλες μετρήσεις σε έναν αγώνα ή προπόνηση , έπειτα όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Playertek .

Σε πρώτη φάση ανιχνεύει το Γήπεδο

Στη συνέχεια και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορούμε να δούμε σε θερμικό διάγραμμα το εύρος της κίνησης ενός ποδοσφαιριστή π.χ αν ήταν σωστά στην θέση του κλπ.

Την αποτύπωση της έντασης των κινήσεων με Βέλη

Και τέλος την συνολική του κίνηση μέσα στο γήπεδο από την Αρχή μέχρι το τέλος

Συγκρίνοντας όλα αυτά τα αποτελέσματα μπορούμε να δούμε και την πρώτη οπτική εικόνα σε ψηφιακή αποτύπωση ενός ποδοσφαιριστή , το προφίλ του σε έναν αγώνα με επιμέρους στοιχεία .

Distance = Συνολική Απόσταση 
Η συνολική απόσταση παρέχει μια καλή αναπαράσταση του όγκου της άσκησης (περπάτημα, τρέξιμο) και είναι επίσης ένας απλός τρόπος για να αξιολογήσει τη συμβολή του ατόμου σε σχέση με την ομαδική προσπάθεια.
Συνήθως, κατά τη διάρκεια ενός 90λεπτου ποδοσφαιρικού αγώνα ένας αθλητής υψηλού επιπέδου θα καλύπτει μεταξύ 9 και 11χλμ.

Sprint Distance = Ταχύτητα Sprint
Το Sprinting ορίζεται στο PLAYERTEK ως τρέξιμο σε ταχύτητες άνω των 5 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.
Οι μεγαλύτερες ποσότητες σπριντ συνήθως αντιπροσωπεύουν υψηλό επίπεδο γυμναστικής.
Κατά τη διάρκεια αγώνων ποδοσφαίρου και GAA οι παίκτες ξεπερνούν τακτικά τα σπριντς των 1000 μέτρων.

Power Plays = δυνατές ενέργειες
Δυναμική ενέργεια ορίζεται ως μια σημαντική ενέργεια (όπως η επιτάχυνση ή μια εκδήλωση υψηλής ταχύτητας) στην οποία η ισχύς σας είναι πάνω από 20 βατ ανά κιλό σωματικού βάρους. Η μέτρηση των αναπαραγωγών εξουσίας σας δίνει ένδειξη του αριθμού των έντονων ενεργειών στις οποίες συμμετείχατε, οι οποίες είναι πιο σωματικά απαιτητικές.
Energy = θερμίδες
Ένα μέτρο της ποσότητας ενέργειας που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ή μιας προπόνησης. Ο υπολογισμός βασίζεται στο βάρος του παίκτη και, συνήθως, αυτό είναι 1.500 kcal ανά παιχνίδι για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Impacts = Συγκρούσεις
Τα δεδομένα επιταχυνσιομέτρου μετρούν 400 φορές ανά δευτερόλεπτο σε κάθε έναν από τους τρεις άξονες που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση επιπτώσεων που υπερβαίνουν τα 5g (49 m / s2). Ως εκ τούτου, οι συγκρούσεις θεωρούνται σημαντικά γεγονότα που αποκλείουν και δεν μετράνε τα βήματα το περπάτημα και το τρέξιμο κατά την διαδικασία μέτρησης.
Αυτή η μέτρηση των συγκρούσεων συνήθως συσχετίζεται με τον αριθμό των μεγάλων χτυπημάτων  που έχει ένας παίκτης κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού 

Top Speed = Μέγιστη ταχύτητα
Το PLAYERTEK μετράει την τελική σας ταχύτητα ως μέγιστη ταχύτητα για την οποία διατηρήσατε για τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο.
Για τους περισσότερους παίκτες, το 8,5 m / s (30,6 kmph) θεωρείται γρήγορο. Ωστόσο ο Arjen Robben έχει ξεπεράσει τα 9,5 m / s ενώ η Usain Bolt υπερβαίνει τακτικά τα 11 m / s.

Distance per Minute = Απόσταση ανά λεπτό
Η μέτρηση απόστασης ανά λεπτό δίνουν μια συνολική καλή αντιπροσώπευτική εικόνα του πόσο σκληρά και έντονα έχει εργαστεί ένας ποδοσφαιριστής .
Οι επαγγελματίες παίκτες θα φτάσουν μεταξύ 100 - 120 m / min σε ένα τυπικό παιχνίδι.

Power Score = Δείκτης ισχύος
Ο δείκτης ισχύος μετρά την ισχύ εξόδου που χρησιμοποιείται ανά κιλό του βάρους σας.
Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να μετρήσετε την ένταση των ασκήσεων κατάρτισης όπου είναι εμφανές το υψηλό ποσοστό εργασίας σε μια μικρή περιοχή. Τα παιχνίδια μικρής όψης (SSG) θεωρούνται έντονα όταν ο Δείκτης Ισχύος υπερβαίνει τα 10 w / kg. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οι τιμές από 7 έως 8 είναι πιο φυσιολογικές.

Impact Loading = Φορτίο Πρόσκρουσης
Το φορτίο πρόσκρουσης υποδεικνύει τον μέσο ρυθμό με τον οποίο συμβαίνουν επιπτώσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Όπως και άλλα μέτρα έντασης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ταιριάξει με την ένταση της εκπαίδευσης ώστε να ταιριάξει με την ένταση, μειώνοντας ή εξισορροπώντας τον συνολικό όγκο της εκπαίδευσης.

Work Ratio = Αναλογία εργασίας
Αυτό ορίζεται ως το ποσοστό του συνολικού χρόνου κατά τον οποίο ο παίκτης εκτελούσε κάποια εργασία. Οι εργασίες ορίζονται ως περπάτημα ή τρέξιμο σε ταχύτητες υψηλότερες από 1,5 m / s (που είναι μέτρια έως αργή βόλτα για τους περισσότερους από εμάς). Ως εκ τούτου, η αναλογία εργασίας υποδεικνύει τον χρόνο που ο παίκτης εργάζεται σε σύγκριση με την ανάπαυση. Για ένα τυποποιημένο παιχνίδι ή σε μια προπόνηση

Player load = Συνολικό Φορτίο
Είναι το συνολικό φορτίο και εικόνα που δέχτηκε το σώμα , σε μία συνεδρία (εν κατακλείδι είναι ένα συνολικό ποσοστό όλων των παραμέτρων )

Φυσικά οι δυνατότητες του Playertek δεν σταματάνε εκεί , μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ των παιχνιδιών ώς σύνολο ομάδας , αλλά και ατομικά του κάθε παίκτη 


Σύγκριση δυνατοτήτων μεταξύ παικτών τις ίδιας θέσης 

Και πολλών παραμέτρων όπως την συνολική πορεία ενός παίκτη κλπ . 


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνo  διαχείρισης Playertek του Α.Ο Σκιάθου Κωνσταντίνο Βαϊτσαρά στο 6983319644

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com