Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί το αθλητικό μασάζ πρέπει να σου γίνει συνήθεια;


Γιατί το αθλητικό μασάζ πρέπει να σου γίνει συνήθεια;

1 Το μασάζ επηρεάζει το καρδιαγγειακό σύστημα. Διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, πράγμα που τα βοηθά να εργάζονται πιο αποτελεσματικά για την προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτή η ενίσχυση της ροής του αίματος παρέχει φρέσκο ​​οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς και συμβάλλει στη διαδικασία της αποτοξίνωσης ενώ χάρη στη χαλαρή κατάσταση που βρίσκεσαι κατά τη διάρκεια και μετά το μασάζ, ο καρδιακός σου ρυθμός πέφτει και ηρεμεί ο οργανισμός σου.

2 Ανακουφίζει το μυϊκό σύστημα. Η αυξημένη και βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος συμβάλλει στην ανακούφιση της μυϊκής έντασης, τη μείωση του πόνου που προκαλεί το γαλακτικό οξύ και την ταχύτερη ανάκαμψη. Γενικά, είναι η πιο κατάλληλη τεχνική για την αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων, βοηθάει στο να διατηρούνται οι ιστοί σε καλή κατάσταση, διότι κινητοποιεί όλους τους ιστούς που εμπλέκονται στην κίνηση, επιταχύνει την επούλωση, ενισχύει την ελαστικότητα και βελτιώνει το εύρος κίνησης προσφέροντάς σου καλύτερη αθλητική απόδοση.

3 Συμβάλλει στην αποκατάσταση. Έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες του Ινστιτούτου Buck στο πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο δείχνει ότι το μασάζ μειώνει τη φλεγμονή και προωθεί την ανάπτυξη νέων μιτοχονδρίων, των μονάδων παραγωγής ενέργειας στα κύτταρα, μετά από μια περίοδο έντονης άσκησης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, να χτίσει τους μυς και να προωθήσει την αποκατάστασή τους.

4 Βοηθά στη συγκέντρωση: Μελέτη για το αθλητικό μασάζ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sports Medicine and Physical Fitness επισημαίνει ότι ο αθλητισμός σε αγωνιστικά αθλήματα δεν βασίζεται αποκλειστικά στη σωματική δύναμη. Οι τακτικοί ελιγμοί όπως π.χ. στην ποδηλασία ή η ικανότητα συγκέντρωσης σε μια προπόνηση μπορεί επίσης να επηρεάσουν την απόδοση. Ως εκ τούτου, η ψυχική επίδραση που παρέχεται σε έναν αθλητή με ένα μασάζ μπορεί να είναι σημαντική αφού μειώνει το στρες και την ένταση ενώ ταυτόχρονα προάγει τη χαλάρωση ενεργοποιώντας το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Έτσι, έχεις αύξηση των επιπέδων ντοπαμίνης και σεροτονίνης και μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Αυτή η κατάσταση χαλάρωσης βοηθά τη συγκέντρωσή σου πριν κάνεις οποιοδήποτε άθλημα.

Πότε να προγραμματίσεις ένα μασάζ 

Και οι θεραπευτές και οι έρευνες δείχνουν ότι τα περιστασιακά μασάζ είναι ωραία, αλλά δεν θα σου προσφέρουν τα ίδια οφέλη με ένα τακτικό μασάζ. Όπως συμβαίνει και στην άσκηση έτσι και στο μασάζ τα οφέλη είναι αθροιστικά, που σημαίνει ότι όσο πιο συχνά κάνεις μασάζ, τόσα περισσότερα οφέλη θα αποκομίσεις. Σκέψου το ως προληπτική συντήρηση. Προγραμμάτισέ το μία φορά την εβδομάδα ή ανά 10 ημέρες. Εάν δεν έχεις το budget ή δεν έχεις χρόνο, προσπάθησε να κάνεις μασάζ δύο φορές το μήνα. Καλό είναι να το προγραμματίζεις μεταξύ των προπονήσεών σου σε μια μέρα ξεκούρασης.

πηγή : www.wefit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com