Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι είναι η Φωτοθεραπεία ;

Η φωτοθεραπεία μια μορφή θεραπείας που βασίζεται στη χρήση της ακτινοβολίας για την αντιμετώπιση δερματικών -και όχι μόνο- παθήσεων. Διαβάστε τι υπόσχονται, τι πραγματοποιούν και πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι συσκευές φωτοθεραπείας που θα βρείτε στο εμπόριο.

Οι συσκευές φωτοθεραπείας και οι λάμπες υπερύθρων μέσω της χρήσης υπέρυθρης ακτινοβολίας, του μπλε ή του κόκκινου φωτός, υπόσχονται να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ακμής, των αλλεργιών, ακόμη και του πόνου. Επίσης πολλές από τις συσκευές φωτοθεραπείας υπόσχονται να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της μελαγχολίας του Χειμώνα, να βελτιώσουν τη διάθεση μας και να μας προσφέρουν ενέργεια και ευεξία. Τέλος πολλές συσκευές με τη χρήση ακτινοβολίας μπορούν να μας χαρίσουν λευκά δόντια.

Συστήματα λεύκανσης δοντιών

Τι υπόσχονται: Μπορούν να κάνουν τα δόντια έως και πέντε αποχρώσεις πιο λευκά σε μόλις δύο ώρες με τη βοήθεια ενός gel που ενεργοποιείται με την έκθεση στο μπλε φως που εκπέμπει η συσκευή.

Τα στοιχεία: Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι οι συγκεκριμένες συσκευές κάνουν τα δόντια πολύ πιο λευκά, αν και μπορούν να αφαιρέσουν πράγματι τους λεκέδες από αυτά, σύμφωνα με κάποιους οδοντιάτρους.

Μειονεκτήματα: Δεν είναι κατάλληλες για άτομα με περιοδοντική νόσο, που έχουν υποχώρηση των ούλων ή ευαίσθητα δόντια. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από έγκυες γυναίκες, λόγω των χημικών ουσιών που περιέχει η κρέμα που χρησιμοποιείται για τη λεύκανση.

Φωτοθεραπεία για την αντιμετώπιση της ρινίτιδας

Τι υπόσχεται: Να μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα που σχετίζονται με την αλλεργική ρινίτιδα όπως δακρύρροια, καταρροή και φτέρνισμα.

Τα στοιχεία: Το κόκκινο φως έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ θεωρείται ότι καταστέλλει τη λειτουργία των κυττάρων που απελευθερώνουν ισταμίνη, οδηγώντας στη μείωση της φλεγμονής και των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την αλλεργική ρινίτιδα.

Μειονεκτήματα: Δεν συνιστάται για τα άτομα με βηματοδότες ή άλλες εμφυτευμένες ιατρικές συσκευές, σε όσους έχουν ρινικά προβλήματα, ευαίσθητο δέρμα στη μύτη ή κακή κυκλοφορία του αίματος.

Φως και για την αντιμετώπιση της ακμής

Τι υπόσχονται οι συσκευές: Με τη χρήση του μπλε και κόκκινου φωτός μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μετριαστεί η ήπια έως και η μέτρια ακμή.

Τα στοιχεία: Μελέτες έχουν δείξει ότι το μπλε φως σκοτώνει τα βακτηρίδια, ενώ το κόκκινο φως περιορίζει τη φλεγμονή και διεγείρει την επούλωση. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Journal of Dermatology, έδειξε ότι ο συνδυασμός κόκκινου και μπλε φωτός είναι ίσως πιο αποτελεσματικός από τις πιο κοινές κρέμες που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου, σε σχέση με τη χρήση του κόκκινου ή μπλε φωτός χωριστά.

Μειονεκτήματα: Τα αποτελέσματα μπορεί να φανούν μετά από τρεις μήνες.

Ακτινοβολία για ευεξία και τη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού

Τι υπόσχονται οι συσκευές: Με την χρήση ενός ειδικού μπλε φωτός, συνήθως στα 750 lux, που θυμίζει μια καλοκαιρινή ημέρα, μπορούμε να αποκτήσουμε ενέργεια με φυσικό τρόπο και να διώξουμε τη μελαγχολία του χειμώνα. Επίσης μπορούμε με τη βοήθεια του μπλε φωτός να αντιμετωπίσουμε το jet lag, αφού θεωρείται ότι βοηθά στην ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού του σώματος μας.

Τα στοιχεία: Έρευνα που διεξήχθη από εταιρεία που διαθέτει τις συσκευές αυτές έδειξε ότι το 70% των χρηστών εμφάνισαν σημαντική βελτίωση των επιπέδων ενέργειας μετά από δύο εβδομάδες χρήσης.

Μειονεκτήματα: Έχουν κάποιο κόστος και χρειάζεται χρόνος για να δούμε αισθητά αποτελέσματα.

Υπέρυθρες λάμπες για θεραπευτική & αισθητική εφαρμογή

Τι υπόσχονται: Η συστηματική χρήση της υπέρυθρης ακτινοβολίας, ανακουφίζει τον μυϊκό πόνο και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Οι λάμπες υπερύθρων θεωρούνται κατάλληλες για την αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, αλλά και για αισθητική εφαρμογή. Η υπέρυθρη ακτινοβολία ανοίγει τους πόρους και επιτρέπει τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο καθαρισμό του δέρματος, ενώ οι κρέμες και τα καλλυντικά απορροφούνται πιο γρήγορα από το δέρμα.

Τα στοιχεία: Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Πανεπιστήμιο της Κίνας διαπίστωσε ότι η έκθεση σε υπέρυθρη ακτινοβολία ασθενών με χρόνιο πόνο είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιάσουν σημαντική βελτίωση.

Μειονεκτήματα: Οι λάμπες συνήθως δεν μπορούν να καλύψουν εκτεταμένες περιοχές του σώματος. Επιπλέον σύμφωνα με τη μελέτη τα ευεργετικά αποτελέσματα από τη χρήση της ακτινοβολίας δεν υφίστανται επ’αόριστο. Όπως φάνηκε από την έρευνα των Κινέζων δεν παρατηρήθηκε βελτίωση μετά από 6 μήνες.

πηγή κειμένου : www.ehealthcyprus.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα απότην Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά .

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του rosterτης και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωσηπου θα έχει ως στόχο τηνβελτίωση της ομάδας. Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει και καταγράφει τις ικανότητές των ποδοσφαιριστών και όχι…

Βλάπτουν την υγεία τα αναβράζοντα δισκία ; (Παυσίπονα , συμπληρώματα διατροφής κλπ ) τα συμπεράσματα δικά σας

Τα αναβράζοντα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής ενδέχεται να υπονομεύουν την υγεία όσων παίρνουν κάθε μέρα τέτοια δισκία, επειδή περιέχουν πολύ αλάτι (και άρα νάτριο), υποστηρίζει μια νέα μελέτη από Βρετανούς ερευνητές. Η μελέτη βασίσθηκε σε ανάλυση στοιχείων για 1,3 εκατομμύρια ασθενείς και δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ). Όπως γράφουν οι ερευνητές, μερικά αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (π.χ. ασπιρίνη) ή συμπληρωμάτων διατροφής παρέχουν περισσότερο νάτριο από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη όταν λαμβάνονται στην μέγιστη δόση. Το αλάτι υπάρχει στα αναβράζοντα δισκία διότι για να αφρίζουν και να διαλύονται στο νερό περιέχουν διαττανθρακικό άλας το οποίο συχνά συνδυάζεται με νάτριο (είναι το κύριο συστατικό του αλατιού).
Πόσο αλάτι περιέχουν τα αναβράζοντα δισκία Εκτός από τα αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (κυρίως είναι παυσίπονα) οι ερευνητές εξέτασαν και τα διατροφικά συμπληρώματα, όπως αυτά που περιέχουν βιταμίνη C, ψευδάργυρο ή ασβέστιο. Συνολικά, η μελέτη περιέλαβε …

Η ιστορία του μασάζ

Η ιστορία του μασάζ ξεκινάει με την παρουσία των πρώτων οργανωμένων κοινωνιών.
Ήδη είναι γνωστά τα οφέλη του από τους πανάρχαιους πολιτισμούς....

Η λέξη μασάζ προέρχεται από τη γαλλική λέξη massage, η οποία σημαίνει “τριβή της μάλαξης”. Πολλές αρχαίες γλώσσες έχουν παρόμοιες λέξεις, όπως στα αραβικά η λέξη “massa”, που σημαίνει “άγγιγμα, χειρισμός”, ενώ στα λατινικά η ίδια λέξη μεταφράζεται ως “ζύμη, μάζα”. Στα ελληνικά η λέξη μασάζ σημαίνει μάλαξη, όπου η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το ρήμα “μασσείν”, δηλαδή ζυμώνω. Η πιο κατάλληλη μετάφραση για την λέξη μασάζ στα ελληνικά είναι η λέξη ανάτριψη.

Η μάλαξη αποτελεί το παλιότερο και παγκοσμίως χρησιμοποιούμενο μέσο ανακούφισης του πόνου. Δεν αποτελεί μια εφεύρεση του ανθρώπου, αλλά γεννήθηκε ως φυσική θεραπεία από τα πρώτα κιόλας ζωικά όντα. Το άγγιγμα και η εντριβή σε περιοχές του σώματος, που είναι επίπονες, χρησιμοποιούνται και από τους ανθρώπους, αλλά και από τα ζώα.

Η χρήση της μάλαξης, της κίνησης και των βοτάνων αποτελού…