Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αερόλουτρα-αεροθεραπεία

Αν το δέρμα χρησίμευε μόνο για την άδηλη αναπνοή, το κακό από τα πολλά ρούχα δεν θα ήταν τόσο πολύ μεγάλο- διότι οπωσδήποτε θα έβρισκε τρόπο o αέρας να φθάσει ως τους πόρους.
Πρόκειται όμως για τις υπόλοιπες λειτουργίες του δέρματος. Πρόκειται ιδίως για την ευεργετικότατη επίδραση που έχει o αέρας και o ήλιος επάνω στο απέραντο δίκτυ των αγγείων και των νεύρων του δέρματος και δια μέσου αυτών, σε ολόκληρο τον οργανισμό.
Αν μου έλεγαν να εκλέξω μεταξύ υδατόλουτρου και αερόλουτρου, την προτίμησή μου θα έδινα στο αερόλουτρο. Καλύτερα λειτουργεί ακάθαρτο δέρμα που το περιλούζει o αέρας και το απολυμαίνει o ήλιος, παρά καθαρό παρεχόμενο μέσα στα ρούχα. Είναι ανάγκη να προσθέσω ότι απείρως προτιμότερο δέρμα καθαρό και αεροηλιοφωτισμένο;

Τα αερόλουτρα έχουν τις έξης χρησιμότητες
1) Προλαμβάνουν τα συνάχια και τα κρυολογήματα περισσότερο από κάθε τι άλλο- o λόγος είναι o έξης: ο ψυχρός αέρας, όπως και το ψυχρό νερό, μόλις έλθει σε επαφή με το δέρμα, φέρει συστολή των Αγγείων και Απώθηση του αίματος στα εσωτερικά όργανα. Ευθύς όμως Αμέσως Ακολουθεί η λεγομένη «αντίδραση», δηλαδή μεγάλη διαστολή των δερμικών Αγγείων και ορμητική σ’ αυτά εισροή άφθονου αίματος.
Αποτέλεσμα : Ξελάφρωμα όλων των σπλάχνων Από περίσσεια αίματος, το όποιον Αποσοβεί προετοιμαζόμενη τυχόν φλεγμονή οποιουδήποτε οργάνου. Γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι στη βάση κάθε κρυολογήματος, κάθε φλεγμονής υπάρχει συμφόρηση. Γι’ αυτό κάθε τι που ξελαφρώνει τα όργανα Από συμφόρηση μας προφυλάσσει Από τα κρυολογήματα. Τι άλλο παρά ελάττωση της συμφορήσεως επιζητούν και οι μητέρες, όταν ζωηρεύουν την κυκλοφορία του αίματος με τα τριψίματα και τις κούφιες βεντούζες ή αφαιρούν αίμα με τις κοφτές; Χίλιες κοφτές και δυο χιλιάδες κούφιες αξίζει ένα καθημερινό καλό αερόλουτρο. Γιατί, ζωηρεύοντας την κυκλοφορία του δέρματος σε ανώτατο βαθμό και ξελαφρώνοντας όλα τα σπλάχνα, προλαμβάνει συμφορήσεις και διάφορες παθήσεις.

2) Επαφή του αέρα επάνω στο εκτεταμένο νευρικό πλέγμα του δέρματος είναι το καλύτερο κέντρισμα όλων των λειτουργειών του ζωικού οργανισμού και ιδιαίτερα των αδένων εσωτερικής εκκρίσεως. Έλλειψη του κεντρίσματος αυτού έχει ως αποτέλεσμα νωθρότητα όλων των σωματικών και αυτών των ψυχικών ικανοτήτων του ανθρώπου. Ποιος δεν αισθάνεται γενική ευεξία μετά ένα περίπατο, κατά τον οποίον δροσερό αεράκι μαστιγώνει έστω και μόνον το πρόσωπο;

3) Μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας φέρει μεγαλύτερη καύση, μικρότερη επομένως παραγωγή ουρικού οξέος και λοιπών προϊόντων ημιτελούς καύσεως- άρα προλαμβάνει τον αρθριτισμό και την αρτηριοσκλήρωση.

4) Καλύτερη λειτουργία δέρματος ξελαφρώνει ήπαρ και νεφρά στην εργασία των.

5) Άριστα κατά της παχυσαρκίας, αφού βελτιώνουν την καύση.

6) Άριστα κατά της αϋπνίας. Ένα αερόλουτρο 15 λεπτών προ της κατακλίσεως φέρει ύπνο.

7) Διατηρεί την δροσερότητα του προσώπου. Γιατί τα σπυριά και τα εξανθήματα έχουν συχνά ως αιτία ότι το μόνο δέρμα που είναι γυμνό και επιτρέπει την απομάκρυνση των δηλητηρίων είναι το δέρμα του προσώπου. Επειδή λοιπόν δι’ αυτού θέλουν να εξέλθουν όλες οι τοξίνες, το ερεθίζουν.
Τις πολλαπλές ευεργετικές χρησιμότητες του αερόλουτρου χρησιμοποιούν σε πλείστες όσες παθήσεις των αναπνευστικών οργάνων και ιδίως της φυματιώσεως. Ελέχθη ότι o φθισικός είναι ασθενής, τόσο κατά το στήθος, όσο και κατά το δέρμα. Ο καθένας επομένως εννοεί ότι, αν το αερόλουτρο θεραπεύει την φυματίωση πολύ περισσότερο την προλαμβάνει.
Εκλεκτός επιστήμων είπε: «Ο φόβος του δροσερού αέρα είναι η αρχή της φθίσεως. Όποιος καταπολέμα τον φόβο αυτόν, εργάζεται περισσότερο κατά της φθίσεως, παρά αν καταπολέμα αυτά τα μικρόβια».
Η βαθμιαία εξοικείωση προς τα αερόλουτρα και όλους εν γένει τους όρους μιας υγιεινής φυσικής ζωής είναι δυνατή σε κάθε ηλικία. Γνωρίζουμε ανθρώπους που σε ηλικία 60—70 ετών απέβαλαν σιγά-σιγά ανθυγιεινές έξεις ζωής. Απέβαλαν τα βαρεία ρούχα που φορούσαν, χωρίς να κατορθώνουν να ζεσταθούν. Συνήθισαν και τα αερόλουτρα με ψυχρό καιρό και να περπατούν με γυμνά πόδια επάνω στα πλακάκια ή στην πρωινή δροσολουσμένη χλόη. Και το πιο σπουδαίο από όλα: Είχαν το σθένος να κανονίσουν την διατροφή τους ανάλογα κατά ποσό και ποιόν προς την ηλικία τους.
Και το αποτέλεσμα; Ενώ νεότεροι, σκυφτοί και εξασθενημένοι δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους, ήδη ανθηροί και ευθυτενείς, πεζοπορούν 2 και 3 ώρες. Πολλοί, βλέποντες τους έτσι ξανανεωμένους, νομίζουν πώς έκαναν ενέσεις Βορονώφ.
Η επάνοδος στους φυσιολογικούς όρους ζωής σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η καλύτερη ξανανεωτική ένεση. Άλλως, όσες ενέσεις και μεταμοσχεύσεις και αν κάνουν, ας μη περιμένουν ξανάνιωμα. Προσωρινή, πολύ προσωρινή η επίδρασή τους. Γιατί, αντί να μας ξανανιώσει το μεταμοσχευθέν όργανο της μαϊμούς, γρήγορα, πολύ γρήγορα θα το γεράσουμε εμείς, με τα γεροντικά μας κύτταρα και με τις γεροντικές τοξίνες που άφθονες θα εξακολουθεί να παράγει η ανθυγιεινή τροφή και ζωή.
Ας μη λυπούνται λοιπόν, όσοι δεν έχουν τις πολλές χιλιάδες που χρειάζονται για την μέθοδο Βορονώφ. Μένει πάντα στη διάθεσή τους, και εντελώς δωρεάν μάλιστα η κατά πολύ ασφαλέστερη και διαρκέστερη μέθοδος ξανανιώματος που είναι: «Υποταγή στους νόμους της ζωής».

Πηγή: http://www.ftiaxno.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επιστροφή στο σχολείο 6 tips για ένα ασφαλές σακίδιο

Καθώς πλησιάζουμε την επιστροφή στη σχολική χρονιά , δύο πράγματα έρχονται στο μυαλό μας ,
Πως θα είναι το παιδί μου όταν γυρίσει στο σχολείο  ; και έχει ένα ασφαλές  σακίδιο; Το ACA προσφέρει την ακόλουθη λίστα ελέγχου για να βοηθήσει τους γονείς να επιλέξουν το καλύτερο δυνατό σακίδιο για τα παιδιά σας: Το σακίδιο είναι στο σωστό μέγεθος για το παιδί σας; Το σακίδιο δεν πρέπει ποτέ να είναι μεγαλύτερο ή Μικρότερο από τον κορμό του παιδιού σας και δεν πρέπει να κολλάει περισσότερο από 10 Πόντους κάτω από τη μέση της μέσης. Ένα σακίδιο που κρέμεται πολύ χαμηλά αυξάνει το βάρος στους ώμους, προκαλώντας το παιδί σας να κλίνει προς τα εμπρός όταν περπατάει.Το σακίδιο έχει δύο φαρδύς, γεμισμένους ιμάντες ώμου; Οι μη γεμισμένοι ιμάντες δεν είναι μόνο άβολοι, αλλά μπορούν επίσης να ασκήσουν περιττή πίεση στους μυς του αυχένα και των ώμων.Το παιδί σας χρησιμοποιεί και τους δύο ιμάντες; Το να έχετε ένα βαρύ σακίδιο από ένα ιμάντα μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογη μετατόπιση του βάρους στη μία πλ…

Τι είναι ο HIV και το AIDS;

HIV σημαίνει Human Immunodeficiency Virus δηλαδή Ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας Μερικοί ιοί, όπως αυτοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη, παραμένουν στο σώμα μόνο για μερικές ημέρες. Άλλοι ιοί, όπως ο HIV, δεν φεύγουν ποτέ. Ο ιός του AIDS είναι ένας ρετροϊός: έχει δηλαδή γενετικό υλικό το RNA, το οποίο με τη δράση ενός ενζύμου που λέγεται αντίστροφη μεταγραφάση μετατρέπεται σε DNA για να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του ανθρώπου (βλ. κύκλος αναπαραγωγής του HIV ). Το χαρακτηριστικό του ιού HIV είναι το πολύ υψηλό ποσοστό μετάλλαξής του, ο γρήγορος ρυθμός αναπαραγωγής του και το τεράστιο μέγεθος του πληθυσμού του. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε δεδομένη στιγμή, ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί με τον ιό HIV μεταφέρει δεκάδες εκατομμύρια λοιμογόνων παραγόντων του HIV με εκατομμύρια διαφορετικών τυχαίων μεταλλάξεών του. Η πολύ μεγάλη ικανότητα μετάλλαξης του HIV οφείλεται στο γεγονός ότι η αντίστροφη μεταγραφάση που μετατρέπει το RNA του ιού σε κυτταρικό DNA, είναι πολύ επιρρεπής…

Οι μυϊκές θλάσεις στο ποδόσφαιρο & η αντιμετώπιση τους

Ο πιο συνηθισμένος τραυματισμός σε άτομα τα οποία ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες είναι οι θλάσεις των μυϊκών ιστών. Θλάση είναι η ρήξη των μυϊκών ινών από είτε από υπερβολικά έντονη σύσπαση, υπερβολική διάταση ή από άμεση πλήξη του μυ από κάποιο εξωτερικό παράγοντα (πχ. λάκτισμα). Με την πρώτη ενόχληση ή πόνο του μυ θα πρέπει να διακόπτεται αμέσως η αθλητική δραστηριότητα, διότι η συνέχισή της μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω τραυματισμό των μυϊκών ινών. Δημιουργούνται δηλ. Μεγαλύτερες βλάβες με συνέπεια την αύξηση του χρόνου αποκατάστασης. Επιδημιολογική μελέτη του 2011, από τον επικεφαλής ιατρό της UEFA, Prof Jan Ekstrand, ανέδειξε ότι στο 92% του συνόλου των μυϊκών τραυματισμών στο ποδόσφαιρο, αφορούν θλάσεις στα κάτω άκρα, και συγκεκριμένα στους οπίσθιους μηριαίους, τους προσαγωγούς, τον τετρακέφαλο και το γαστροκνήμιο σε σειρά συχνότητας. Συμβαίνουν 6 φορές πιο συχνά σε αγώνα σε σύγκριση με την προπόνηση, κυρίως στο τελευταίο 15λεπτο του ημίχρονου, λόγω της μυϊκής κόπωσης…