Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αερόλουτρα-αεροθεραπεία

Αν το δέρμα χρησίμευε μόνο για την άδηλη αναπνοή, το κακό από τα πολλά ρούχα δεν θα ήταν τόσο πολύ μεγάλο- διότι οπωσδήποτε θα έβρισκε τρόπο o αέρας να φθάσει ως τους πόρους.
Πρόκειται όμως για τις υπόλοιπες λειτουργίες του δέρματος. Πρόκειται ιδίως για την ευεργετικότατη επίδραση που έχει o αέρας και o ήλιος επάνω στο απέραντο δίκτυ των αγγείων και των νεύρων του δέρματος και δια μέσου αυτών, σε ολόκληρο τον οργανισμό.
Αν μου έλεγαν να εκλέξω μεταξύ υδατόλουτρου και αερόλουτρου, την προτίμησή μου θα έδινα στο αερόλουτρο. Καλύτερα λειτουργεί ακάθαρτο δέρμα που το περιλούζει o αέρας και το απολυμαίνει o ήλιος, παρά καθαρό παρεχόμενο μέσα στα ρούχα. Είναι ανάγκη να προσθέσω ότι απείρως προτιμότερο δέρμα καθαρό και αεροηλιοφωτισμένο;

Τα αερόλουτρα έχουν τις έξης χρησιμότητες
1) Προλαμβάνουν τα συνάχια και τα κρυολογήματα περισσότερο από κάθε τι άλλο- o λόγος είναι o έξης: ο ψυχρός αέρας, όπως και το ψυχρό νερό, μόλις έλθει σε επαφή με το δέρμα, φέρει συστολή των Αγγείων και Απώθηση του αίματος στα εσωτερικά όργανα. Ευθύς όμως Αμέσως Ακολουθεί η λεγομένη «αντίδραση», δηλαδή μεγάλη διαστολή των δερμικών Αγγείων και ορμητική σ’ αυτά εισροή άφθονου αίματος.
Αποτέλεσμα : Ξελάφρωμα όλων των σπλάχνων Από περίσσεια αίματος, το όποιον Αποσοβεί προετοιμαζόμενη τυχόν φλεγμονή οποιουδήποτε οργάνου. Γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι στη βάση κάθε κρυολογήματος, κάθε φλεγμονής υπάρχει συμφόρηση. Γι’ αυτό κάθε τι που ξελαφρώνει τα όργανα Από συμφόρηση μας προφυλάσσει Από τα κρυολογήματα. Τι άλλο παρά ελάττωση της συμφορήσεως επιζητούν και οι μητέρες, όταν ζωηρεύουν την κυκλοφορία του αίματος με τα τριψίματα και τις κούφιες βεντούζες ή αφαιρούν αίμα με τις κοφτές; Χίλιες κοφτές και δυο χιλιάδες κούφιες αξίζει ένα καθημερινό καλό αερόλουτρο. Γιατί, ζωηρεύοντας την κυκλοφορία του δέρματος σε ανώτατο βαθμό και ξελαφρώνοντας όλα τα σπλάχνα, προλαμβάνει συμφορήσεις και διάφορες παθήσεις.

2) Επαφή του αέρα επάνω στο εκτεταμένο νευρικό πλέγμα του δέρματος είναι το καλύτερο κέντρισμα όλων των λειτουργειών του ζωικού οργανισμού και ιδιαίτερα των αδένων εσωτερικής εκκρίσεως. Έλλειψη του κεντρίσματος αυτού έχει ως αποτέλεσμα νωθρότητα όλων των σωματικών και αυτών των ψυχικών ικανοτήτων του ανθρώπου. Ποιος δεν αισθάνεται γενική ευεξία μετά ένα περίπατο, κατά τον οποίον δροσερό αεράκι μαστιγώνει έστω και μόνον το πρόσωπο;

3) Μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας φέρει μεγαλύτερη καύση, μικρότερη επομένως παραγωγή ουρικού οξέος και λοιπών προϊόντων ημιτελούς καύσεως- άρα προλαμβάνει τον αρθριτισμό και την αρτηριοσκλήρωση.

4) Καλύτερη λειτουργία δέρματος ξελαφρώνει ήπαρ και νεφρά στην εργασία των.

5) Άριστα κατά της παχυσαρκίας, αφού βελτιώνουν την καύση.

6) Άριστα κατά της αϋπνίας. Ένα αερόλουτρο 15 λεπτών προ της κατακλίσεως φέρει ύπνο.

7) Διατηρεί την δροσερότητα του προσώπου. Γιατί τα σπυριά και τα εξανθήματα έχουν συχνά ως αιτία ότι το μόνο δέρμα που είναι γυμνό και επιτρέπει την απομάκρυνση των δηλητηρίων είναι το δέρμα του προσώπου. Επειδή λοιπόν δι’ αυτού θέλουν να εξέλθουν όλες οι τοξίνες, το ερεθίζουν.
Τις πολλαπλές ευεργετικές χρησιμότητες του αερόλουτρου χρησιμοποιούν σε πλείστες όσες παθήσεις των αναπνευστικών οργάνων και ιδίως της φυματιώσεως. Ελέχθη ότι o φθισικός είναι ασθενής, τόσο κατά το στήθος, όσο και κατά το δέρμα. Ο καθένας επομένως εννοεί ότι, αν το αερόλουτρο θεραπεύει την φυματίωση πολύ περισσότερο την προλαμβάνει.
Εκλεκτός επιστήμων είπε: «Ο φόβος του δροσερού αέρα είναι η αρχή της φθίσεως. Όποιος καταπολέμα τον φόβο αυτόν, εργάζεται περισσότερο κατά της φθίσεως, παρά αν καταπολέμα αυτά τα μικρόβια».
Η βαθμιαία εξοικείωση προς τα αερόλουτρα και όλους εν γένει τους όρους μιας υγιεινής φυσικής ζωής είναι δυνατή σε κάθε ηλικία. Γνωρίζουμε ανθρώπους που σε ηλικία 60—70 ετών απέβαλαν σιγά-σιγά ανθυγιεινές έξεις ζωής. Απέβαλαν τα βαρεία ρούχα που φορούσαν, χωρίς να κατορθώνουν να ζεσταθούν. Συνήθισαν και τα αερόλουτρα με ψυχρό καιρό και να περπατούν με γυμνά πόδια επάνω στα πλακάκια ή στην πρωινή δροσολουσμένη χλόη. Και το πιο σπουδαίο από όλα: Είχαν το σθένος να κανονίσουν την διατροφή τους ανάλογα κατά ποσό και ποιόν προς την ηλικία τους.
Και το αποτέλεσμα; Ενώ νεότεροι, σκυφτοί και εξασθενημένοι δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους, ήδη ανθηροί και ευθυτενείς, πεζοπορούν 2 και 3 ώρες. Πολλοί, βλέποντες τους έτσι ξανανεωμένους, νομίζουν πώς έκαναν ενέσεις Βορονώφ.
Η επάνοδος στους φυσιολογικούς όρους ζωής σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η καλύτερη ξανανεωτική ένεση. Άλλως, όσες ενέσεις και μεταμοσχεύσεις και αν κάνουν, ας μη περιμένουν ξανάνιωμα. Προσωρινή, πολύ προσωρινή η επίδρασή τους. Γιατί, αντί να μας ξανανιώσει το μεταμοσχευθέν όργανο της μαϊμούς, γρήγορα, πολύ γρήγορα θα το γεράσουμε εμείς, με τα γεροντικά μας κύτταρα και με τις γεροντικές τοξίνες που άφθονες θα εξακολουθεί να παράγει η ανθυγιεινή τροφή και ζωή.
Ας μη λυπούνται λοιπόν, όσοι δεν έχουν τις πολλές χιλιάδες που χρειάζονται για την μέθοδο Βορονώφ. Μένει πάντα στη διάθεσή τους, και εντελώς δωρεάν μάλιστα η κατά πολύ ασφαλέστερη και διαρκέστερη μέθοδος ξανανιώματος που είναι: «Υποταγή στους νόμους της ζωής».

Πηγή: http://www.ftiaxno.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα απότην Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά .

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του rosterτης και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωσηπου θα έχει ως στόχο τηνβελτίωση της ομάδας. Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει και καταγράφει τις ικανότητές των ποδοσφαιριστών και όχι…

Βλάπτουν την υγεία τα αναβράζοντα δισκία ; (Παυσίπονα , συμπληρώματα διατροφής κλπ ) τα συμπεράσματα δικά σας

Τα αναβράζοντα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής ενδέχεται να υπονομεύουν την υγεία όσων παίρνουν κάθε μέρα τέτοια δισκία, επειδή περιέχουν πολύ αλάτι (και άρα νάτριο), υποστηρίζει μια νέα μελέτη από Βρετανούς ερευνητές. Η μελέτη βασίσθηκε σε ανάλυση στοιχείων για 1,3 εκατομμύρια ασθενείς και δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ). Όπως γράφουν οι ερευνητές, μερικά αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (π.χ. ασπιρίνη) ή συμπληρωμάτων διατροφής παρέχουν περισσότερο νάτριο από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη όταν λαμβάνονται στην μέγιστη δόση. Το αλάτι υπάρχει στα αναβράζοντα δισκία διότι για να αφρίζουν και να διαλύονται στο νερό περιέχουν διαττανθρακικό άλας το οποίο συχνά συνδυάζεται με νάτριο (είναι το κύριο συστατικό του αλατιού).
Πόσο αλάτι περιέχουν τα αναβράζοντα δισκία Εκτός από τα αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (κυρίως είναι παυσίπονα) οι ερευνητές εξέτασαν και τα διατροφικά συμπληρώματα, όπως αυτά που περιέχουν βιταμίνη C, ψευδάργυρο ή ασβέστιο. Συνολικά, η μελέτη περιέλαβε …

Η ιστορία του μασάζ

Η ιστορία του μασάζ ξεκινάει με την παρουσία των πρώτων οργανωμένων κοινωνιών.
Ήδη είναι γνωστά τα οφέλη του από τους πανάρχαιους πολιτισμούς....

Η λέξη μασάζ προέρχεται από τη γαλλική λέξη massage, η οποία σημαίνει “τριβή της μάλαξης”. Πολλές αρχαίες γλώσσες έχουν παρόμοιες λέξεις, όπως στα αραβικά η λέξη “massa”, που σημαίνει “άγγιγμα, χειρισμός”, ενώ στα λατινικά η ίδια λέξη μεταφράζεται ως “ζύμη, μάζα”. Στα ελληνικά η λέξη μασάζ σημαίνει μάλαξη, όπου η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το ρήμα “μασσείν”, δηλαδή ζυμώνω. Η πιο κατάλληλη μετάφραση για την λέξη μασάζ στα ελληνικά είναι η λέξη ανάτριψη.

Η μάλαξη αποτελεί το παλιότερο και παγκοσμίως χρησιμοποιούμενο μέσο ανακούφισης του πόνου. Δεν αποτελεί μια εφεύρεση του ανθρώπου, αλλά γεννήθηκε ως φυσική θεραπεία από τα πρώτα κιόλας ζωικά όντα. Το άγγιγμα και η εντριβή σε περιοχές του σώματος, που είναι επίπονες, χρησιμοποιούνται και από τους ανθρώπους, αλλά και από τα ζώα.

Η χρήση της μάλαξης, της κίνησης και των βοτάνων αποτελού…