Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι είναι η Μοξοθεραπεία ;


Παραδοσιακή κινέζικη βοτανοθεραπεία που βασίζεται στην καύση μίγματος βοτάνων κοντά στο δέρμα ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους, από τα συμπτώματα γρίπης και κρυολογήματος, από φλεγμονές , τυμπανισμούς , στομαχικές διαταραχές , αποτοξινώνει κι ενισχύει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Η εφαρμογή της μόξα γίνεται με διάφορους τρόπους ανάλογα με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Είναι απλή και ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί λίγα λεπτά.

Μοξοθεραπεία (Therapy moxibition)

Δίδυμη αδελφή του βελονισμό χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια συμπληρωματικά κι εναλλακτικά προς αυτόν, η μοξοθεραπεία (therapy moxibition), δηλαδή   η καύση  ενός μίγματος βοτάνων είναι θεραπευτική κι αυτοθεραπευτική, ανώδυνη και σύντομη τεχνική.

Η μόξα αποτελείται κυρίως από φύλλα Artemisia bulgariς (αψιθιά), ρίζα αγγελικής, άγριο τζίντζερ Μαντζουρίας, ρόδοξυλο κλπ. Τα βότανα αυτά σχηματίζουν κώνους, sticks ή πούρα που καίγονται κοντά στο δέρμα.

Τα αποτελέσματα της μοξοθεραπείας.

Η μοξοθεραπεία  μεταξύ άλλων

  • ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους, από τα συμπτώματα γρίπης και κρυολογήματος,
  • καταπολεμά φλεγμονές, τυμπανισμούς, στομαχικές διαταραχές,
  • αποτοξινώνει κι ενισχύει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.
  • Ανακουφίζει από δυσάρεστες κι επώδυνες δυσμηνορροιακές καταστάσεις
  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ηρεμεί και χαλαρώνει το έμβρυοΗ εφαρμογή της μόξα γίνεται με διάφορους τρόπους ανάλογα με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Είναι απλή και ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί λίγα λεπτά

πηγή : www.rejuvance.eu

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα απότην Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά .

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του rosterτης και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωσηπου θα έχει ως στόχο τηνβελτίωση της ομάδας. Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει και καταγράφει τις ικανότητές των ποδοσφαιριστών και όχι…

Βλάπτουν την υγεία τα αναβράζοντα δισκία ; (Παυσίπονα , συμπληρώματα διατροφής κλπ ) τα συμπεράσματα δικά σας

Τα αναβράζοντα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής ενδέχεται να υπονομεύουν την υγεία όσων παίρνουν κάθε μέρα τέτοια δισκία, επειδή περιέχουν πολύ αλάτι (και άρα νάτριο), υποστηρίζει μια νέα μελέτη από Βρετανούς ερευνητές. Η μελέτη βασίσθηκε σε ανάλυση στοιχείων για 1,3 εκατομμύρια ασθενείς και δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ). Όπως γράφουν οι ερευνητές, μερικά αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (π.χ. ασπιρίνη) ή συμπληρωμάτων διατροφής παρέχουν περισσότερο νάτριο από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη όταν λαμβάνονται στην μέγιστη δόση. Το αλάτι υπάρχει στα αναβράζοντα δισκία διότι για να αφρίζουν και να διαλύονται στο νερό περιέχουν διαττανθρακικό άλας το οποίο συχνά συνδυάζεται με νάτριο (είναι το κύριο συστατικό του αλατιού).
Πόσο αλάτι περιέχουν τα αναβράζοντα δισκία Εκτός από τα αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (κυρίως είναι παυσίπονα) οι ερευνητές εξέτασαν και τα διατροφικά συμπληρώματα, όπως αυτά που περιέχουν βιταμίνη C, ψευδάργυρο ή ασβέστιο. Συνολικά, η μελέτη περιέλαβε …

Η ιστορία του μασάζ

Η ιστορία του μασάζ ξεκινάει με την παρουσία των πρώτων οργανωμένων κοινωνιών.
Ήδη είναι γνωστά τα οφέλη του από τους πανάρχαιους πολιτισμούς....

Η λέξη μασάζ προέρχεται από τη γαλλική λέξη massage, η οποία σημαίνει “τριβή της μάλαξης”. Πολλές αρχαίες γλώσσες έχουν παρόμοιες λέξεις, όπως στα αραβικά η λέξη “massa”, που σημαίνει “άγγιγμα, χειρισμός”, ενώ στα λατινικά η ίδια λέξη μεταφράζεται ως “ζύμη, μάζα”. Στα ελληνικά η λέξη μασάζ σημαίνει μάλαξη, όπου η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το ρήμα “μασσείν”, δηλαδή ζυμώνω. Η πιο κατάλληλη μετάφραση για την λέξη μασάζ στα ελληνικά είναι η λέξη ανάτριψη.

Η μάλαξη αποτελεί το παλιότερο και παγκοσμίως χρησιμοποιούμενο μέσο ανακούφισης του πόνου. Δεν αποτελεί μια εφεύρεση του ανθρώπου, αλλά γεννήθηκε ως φυσική θεραπεία από τα πρώτα κιόλας ζωικά όντα. Το άγγιγμα και η εντριβή σε περιοχές του σώματος, που είναι επίπονες, χρησιμοποιούνται και από τους ανθρώπους, αλλά και από τα ζώα.

Η χρήση της μάλαξης, της κίνησης και των βοτάνων αποτελού…