Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

~ Vis medicatrix naturae ~ Κέντρο διενέργειας Σεμιναρίων & Ομιλιών ~ Online εκπαίδευση. Εναλλακτικής θεραπευτικής ~

H Vis medicatrix naturae στα πλαίσια των δράσεων της ξεκινάει την νέα εκπαιδευτική χρόνια 2016 – 2017 Online εκπαίδευση στην Εναλλακτική θεραπευτική.

Τα περιεχόμενα των μαθημάτων αποτελούν και την εξεταστέα ύλη του δικτύου Vis προτεινόμενων εναλλακτικών  θεραπευτών, τα οποία υποστηρίζονται από το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα αξιολόγησης σε μορφή software  Εναλλακτικής θεραπευτικής.

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην αναβάθμιση των γνώσεων των ήδη υπάρχων θεραπευτών  καθώς και για την εκπαίδευση των νέων εναλλακτικών θεραπευτών ώστε να υπάρχει μια ενιαία βάση σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Τα μαθήματα είναι με τέτοιο τρόπο δομημένα ώστε να υπάρχει (μια σειρά των πραγμάτων) δηλαδή να μην υπάρχει ένας τεράστιος αφαιρετικός όγκος πληροφορίας που δεν έχει πρακτική εφαρμογή αλλά μια δομημένη εκπαίδευση πρακτικά εφαρμόσιμη.

Η Vis δεν αποτελεί εκπαιδευτικό ίδρυμα, σχολή, ελεύθερο σπουδαστήριο ή κάτι ανάλογο, αποτελεί μια δεξαμενή σκέψης ένα Τhink Τank Therapy.  Παράλληλα όμως συνεργάζεται (επιλεκτικά) με Εκπαιδευτικά κέντρα & Συλλόγους της Εναλλακτικής θεραπευτικής.


Τι είναι το δίκτυο Vis
 1. Μια δεξαμενή σκέψης της εναλλακτικής θεραπευτικής. 
 2. Ένα σύνολο εργαστηρίων με παρουσία σε τρείς πόλεις της Ελλάδας Αθήνα  -Βόλος – Θεσσαλονίκη.
 3. Ένα δίκτυο εναλλακτικών θεραπευτών  με αυστηρό γνωσιακό επίπεδο  και παρουσία σε όλη την Ελλάδα. 
 4. Με δικό της εκδοτικό οίκο, σημεία πώλησης, δίκτυο παρουσιάσεων & εργαστηρίων.

Γιατί να επιλέξω μια εκπαίδευση στην Vis.

 1. Η Vis έχει ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης, με αυστηρά κριτήρια επιλογής των ατόμων που παρακολουθούν τους εκπαιδευτικούς της κύκλους με σκοπό μετά την επιτυχή ολοκλήρωση τους να προτείνονται ως θεραπευτές του Δικτύου Vis σε όλη την Ελλάδα. Επίσης οι επιτυχόντες προτείνονται ως θεραπευτές με την αποστολή των βιογραφικών τους σε ξενοδοχειακές μονάδες με σκοπό την εργασία.  
 2. Τα εκπαιδευτικά τις βιβλία αποτελούν την μεγαλύτερη συλλογή εκδόσεων εναλλακτικής θεραπευτικής στην Ελλάδα.
 3. Το σύστημα αξιολόγησης  της είναι το μoναδικό στην Ελλάδα σε μορφή software , χωρισμένο σε επίπεδα: 

 • Βασικές αρχές φυσικής θεραπευτικής 
 • Διαγνωστική εναλλακτικής θεραπευτικής
 • Ανά ειδικότητα της εναλλακτικής θεραπευτικής

Γιατί να μην επιλέξεις μια εκπαίδευση στην Vis.

 1. Ο χρόνος εκπαίδευσης είναι ο διπλάσιος από οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ήδη υπάρχει.
 2. Το γεγονός ότι πληρώνεις τα μαθήματα δεν σημαίνει ότι υποχρεούται η Vis να σου δώσει Πιστοποιητικό παρακολούθησης ότι κατέχεις κάτι το οποίο δεν Κατέχεις. 
 3. Το σύστημα αξιολόγησης.  Βασικές αρχές φυσικής θεραπευτικής & Διαγνωστική της εναλλακτικής θεραπευτικής που είναι και η βάση της κάθε ειδικότητας αποτελούνται από ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια 1.500 ερωτήσεων κατάρτισης με ποσοστό επιτυχίας ( κατώτατο) 85% & 500  για την κάθε ειδικότητα της εναλλακτικής θεραπευτικής ( Βελονισμός –Ρεφλεξολογία Shatsou. Ολιστική μάλαξη).

Για όλους αυτούς τους  λόγους μην επιλέξεις μια εκπαίδευση στην Vis. To όραμα μας είναι να παράγουμε μια Νέα γενιά εναλλακτικών θεραπευτών και αυτό διαφυλάσσετε με την αυστηρότητα της κατάρτισης του Δικτύου μας.


Για πληροφορίες & Πλήρωση θέσεων  επικοινωνήστε:
Vis medicatrix naturae - Ευάγγελος Βαϊσμένος  επιστημονικός υπεύθυνος
Ρήγα Φεραίου Αχιλλέως 54  Βόλος. Τηλ. Επικοινωνίας  2421 303617 - 6998497037 -
Email: Vagellhsvais@gmail.com  - Skype: Vagellhsvais – FB Vagellhsvais
Vis medicatrix naturae – Χρύσα θεωδόρου υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων 6973021218Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα απότην Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά .

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του rosterτης και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωσηπου θα έχει ως στόχο τηνβελτίωση της ομάδας. Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει και καταγράφει τις ικανότητές των ποδοσφαιριστών και όχι…

Βλάπτουν την υγεία τα αναβράζοντα δισκία ; (Παυσίπονα , συμπληρώματα διατροφής κλπ ) τα συμπεράσματα δικά σας

Τα αναβράζοντα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής ενδέχεται να υπονομεύουν την υγεία όσων παίρνουν κάθε μέρα τέτοια δισκία, επειδή περιέχουν πολύ αλάτι (και άρα νάτριο), υποστηρίζει μια νέα μελέτη από Βρετανούς ερευνητές. Η μελέτη βασίσθηκε σε ανάλυση στοιχείων για 1,3 εκατομμύρια ασθενείς και δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ). Όπως γράφουν οι ερευνητές, μερικά αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (π.χ. ασπιρίνη) ή συμπληρωμάτων διατροφής παρέχουν περισσότερο νάτριο από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη όταν λαμβάνονται στην μέγιστη δόση. Το αλάτι υπάρχει στα αναβράζοντα δισκία διότι για να αφρίζουν και να διαλύονται στο νερό περιέχουν διαττανθρακικό άλας το οποίο συχνά συνδυάζεται με νάτριο (είναι το κύριο συστατικό του αλατιού).
Πόσο αλάτι περιέχουν τα αναβράζοντα δισκία Εκτός από τα αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (κυρίως είναι παυσίπονα) οι ερευνητές εξέτασαν και τα διατροφικά συμπληρώματα, όπως αυτά που περιέχουν βιταμίνη C, ψευδάργυρο ή ασβέστιο. Συνολικά, η μελέτη περιέλαβε …

Η ιστορία του μασάζ

Η ιστορία του μασάζ ξεκινάει με την παρουσία των πρώτων οργανωμένων κοινωνιών.
Ήδη είναι γνωστά τα οφέλη του από τους πανάρχαιους πολιτισμούς....

Η λέξη μασάζ προέρχεται από τη γαλλική λέξη massage, η οποία σημαίνει “τριβή της μάλαξης”. Πολλές αρχαίες γλώσσες έχουν παρόμοιες λέξεις, όπως στα αραβικά η λέξη “massa”, που σημαίνει “άγγιγμα, χειρισμός”, ενώ στα λατινικά η ίδια λέξη μεταφράζεται ως “ζύμη, μάζα”. Στα ελληνικά η λέξη μασάζ σημαίνει μάλαξη, όπου η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το ρήμα “μασσείν”, δηλαδή ζυμώνω. Η πιο κατάλληλη μετάφραση για την λέξη μασάζ στα ελληνικά είναι η λέξη ανάτριψη.

Η μάλαξη αποτελεί το παλιότερο και παγκοσμίως χρησιμοποιούμενο μέσο ανακούφισης του πόνου. Δεν αποτελεί μια εφεύρεση του ανθρώπου, αλλά γεννήθηκε ως φυσική θεραπεία από τα πρώτα κιόλας ζωικά όντα. Το άγγιγμα και η εντριβή σε περιοχές του σώματος, που είναι επίπονες, χρησιμοποιούνται και από τους ανθρώπους, αλλά και από τα ζώα.

Η χρήση της μάλαξης, της κίνησης και των βοτάνων αποτελού…