Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

~ Vis medicatrix naturae ~ Κέντρο διενέργειας Σεμιναρίων & Ομιλιών ~ Online εκπαίδευση. Εναλλακτικής θεραπευτικής ~

H Vis medicatrix naturae στα πλαίσια των δράσεων της ξεκινάει την νέα εκπαιδευτική χρόνια 2016 – 2017 Online εκπαίδευση στην Εναλλακτική θεραπευτική.

Τα περιεχόμενα των μαθημάτων αποτελούν και την εξεταστέα ύλη του δικτύου Vis προτεινόμενων εναλλακτικών  θεραπευτών, τα οποία υποστηρίζονται από το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα αξιολόγησης σε μορφή software  Εναλλακτικής θεραπευτικής.

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην αναβάθμιση των γνώσεων των ήδη υπάρχων θεραπευτών  καθώς και για την εκπαίδευση των νέων εναλλακτικών θεραπευτών ώστε να υπάρχει μια ενιαία βάση σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Τα μαθήματα είναι με τέτοιο τρόπο δομημένα ώστε να υπάρχει (μια σειρά των πραγμάτων) δηλαδή να μην υπάρχει ένας τεράστιος αφαιρετικός όγκος πληροφορίας που δεν έχει πρακτική εφαρμογή αλλά μια δομημένη εκπαίδευση πρακτικά εφαρμόσιμη.

Η Vis δεν αποτελεί εκπαιδευτικό ίδρυμα, σχολή, ελεύθερο σπουδαστήριο ή κάτι ανάλογο, αποτελεί μια δεξαμενή σκέψης ένα Τhink Τank Therapy.  Παράλληλα όμως συνεργάζεται (επιλεκτικά) με Εκπαιδευτικά κέντρα & Συλλόγους της Εναλλακτικής θεραπευτικής.


Τι είναι το δίκτυο Vis
 1. Μια δεξαμενή σκέψης της εναλλακτικής θεραπευτικής. 
 2. Ένα σύνολο εργαστηρίων με παρουσία σε τρείς πόλεις της Ελλάδας Αθήνα  -Βόλος – Θεσσαλονίκη.
 3. Ένα δίκτυο εναλλακτικών θεραπευτών  με αυστηρό γνωσιακό επίπεδο  και παρουσία σε όλη την Ελλάδα. 
 4. Με δικό της εκδοτικό οίκο, σημεία πώλησης, δίκτυο παρουσιάσεων & εργαστηρίων.

Γιατί να επιλέξω μια εκπαίδευση στην Vis.

 1. Η Vis έχει ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης, με αυστηρά κριτήρια επιλογής των ατόμων που παρακολουθούν τους εκπαιδευτικούς της κύκλους με σκοπό μετά την επιτυχή ολοκλήρωση τους να προτείνονται ως θεραπευτές του Δικτύου Vis σε όλη την Ελλάδα. Επίσης οι επιτυχόντες προτείνονται ως θεραπευτές με την αποστολή των βιογραφικών τους σε ξενοδοχειακές μονάδες με σκοπό την εργασία.  
 2. Τα εκπαιδευτικά τις βιβλία αποτελούν την μεγαλύτερη συλλογή εκδόσεων εναλλακτικής θεραπευτικής στην Ελλάδα.
 3. Το σύστημα αξιολόγησης  της είναι το μoναδικό στην Ελλάδα σε μορφή software , χωρισμένο σε επίπεδα: 

 • Βασικές αρχές φυσικής θεραπευτικής 
 • Διαγνωστική εναλλακτικής θεραπευτικής
 • Ανά ειδικότητα της εναλλακτικής θεραπευτικής

Γιατί να μην επιλέξεις μια εκπαίδευση στην Vis.

 1. Ο χρόνος εκπαίδευσης είναι ο διπλάσιος από οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ήδη υπάρχει.
 2. Το γεγονός ότι πληρώνεις τα μαθήματα δεν σημαίνει ότι υποχρεούται η Vis να σου δώσει Πιστοποιητικό παρακολούθησης ότι κατέχεις κάτι το οποίο δεν Κατέχεις. 
 3. Το σύστημα αξιολόγησης.  Βασικές αρχές φυσικής θεραπευτικής & Διαγνωστική της εναλλακτικής θεραπευτικής που είναι και η βάση της κάθε ειδικότητας αποτελούνται από ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια 1.500 ερωτήσεων κατάρτισης με ποσοστό επιτυχίας ( κατώτατο) 85% & 500  για την κάθε ειδικότητα της εναλλακτικής θεραπευτικής ( Βελονισμός –Ρεφλεξολογία Shatsou. Ολιστική μάλαξη).

Για όλους αυτούς τους  λόγους μην επιλέξεις μια εκπαίδευση στην Vis. To όραμα μας είναι να παράγουμε μια Νέα γενιά εναλλακτικών θεραπευτών και αυτό διαφυλάσσετε με την αυστηρότητα της κατάρτισης του Δικτύου μας.


Για πληροφορίες & Πλήρωση θέσεων  επικοινωνήστε:
Vis medicatrix naturae - Ευάγγελος Βαϊσμένος  επιστημονικός υπεύθυνος
Ρήγα Φεραίου Αχιλλέως 54  Βόλος. Τηλ. Επικοινωνίας  2421 303617 - 6998497037 -
Email: Vagellhsvais@gmail.com  - Skype: Vagellhsvais – FB Vagellhsvais
Vis medicatrix naturae – Χρύσα θεωδόρου υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων 6973021218Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επιστροφή στο σχολείο 6 tips για ένα ασφαλές σακίδιο

Καθώς πλησιάζουμε την επιστροφή στη σχολική χρονιά , δύο πράγματα έρχονται στο μυαλό μας ,
Πως θα είναι το παιδί μου όταν γυρίσει στο σχολείο  ; και έχει ένα ασφαλές  σακίδιο; Το ACA προσφέρει την ακόλουθη λίστα ελέγχου για να βοηθήσει τους γονείς να επιλέξουν το καλύτερο δυνατό σακίδιο για τα παιδιά σας: Το σακίδιο είναι στο σωστό μέγεθος για το παιδί σας; Το σακίδιο δεν πρέπει ποτέ να είναι μεγαλύτερο ή Μικρότερο από τον κορμό του παιδιού σας και δεν πρέπει να κολλάει περισσότερο από 10 Πόντους κάτω από τη μέση της μέσης. Ένα σακίδιο που κρέμεται πολύ χαμηλά αυξάνει το βάρος στους ώμους, προκαλώντας το παιδί σας να κλίνει προς τα εμπρός όταν περπατάει.Το σακίδιο έχει δύο φαρδύς, γεμισμένους ιμάντες ώμου; Οι μη γεμισμένοι ιμάντες δεν είναι μόνο άβολοι, αλλά μπορούν επίσης να ασκήσουν περιττή πίεση στους μυς του αυχένα και των ώμων.Το παιδί σας χρησιμοποιεί και τους δύο ιμάντες; Το να έχετε ένα βαρύ σακίδιο από ένα ιμάντα μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογη μετατόπιση του βάρους στη μία πλ…

Τι είναι ο HIV και το AIDS;

HIV σημαίνει Human Immunodeficiency Virus δηλαδή Ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας Μερικοί ιοί, όπως αυτοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη, παραμένουν στο σώμα μόνο για μερικές ημέρες. Άλλοι ιοί, όπως ο HIV, δεν φεύγουν ποτέ. Ο ιός του AIDS είναι ένας ρετροϊός: έχει δηλαδή γενετικό υλικό το RNA, το οποίο με τη δράση ενός ενζύμου που λέγεται αντίστροφη μεταγραφάση μετατρέπεται σε DNA για να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του ανθρώπου (βλ. κύκλος αναπαραγωγής του HIV ). Το χαρακτηριστικό του ιού HIV είναι το πολύ υψηλό ποσοστό μετάλλαξής του, ο γρήγορος ρυθμός αναπαραγωγής του και το τεράστιο μέγεθος του πληθυσμού του. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε δεδομένη στιγμή, ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί με τον ιό HIV μεταφέρει δεκάδες εκατομμύρια λοιμογόνων παραγόντων του HIV με εκατομμύρια διαφορετικών τυχαίων μεταλλάξεών του. Η πολύ μεγάλη ικανότητα μετάλλαξης του HIV οφείλεται στο γεγονός ότι η αντίστροφη μεταγραφάση που μετατρέπει το RNA του ιού σε κυτταρικό DNA, είναι πολύ επιρρεπής…

Οι μυϊκές θλάσεις στο ποδόσφαιρο & η αντιμετώπιση τους

Ο πιο συνηθισμένος τραυματισμός σε άτομα τα οποία ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες είναι οι θλάσεις των μυϊκών ιστών. Θλάση είναι η ρήξη των μυϊκών ινών από είτε από υπερβολικά έντονη σύσπαση, υπερβολική διάταση ή από άμεση πλήξη του μυ από κάποιο εξωτερικό παράγοντα (πχ. λάκτισμα). Με την πρώτη ενόχληση ή πόνο του μυ θα πρέπει να διακόπτεται αμέσως η αθλητική δραστηριότητα, διότι η συνέχισή της μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω τραυματισμό των μυϊκών ινών. Δημιουργούνται δηλ. Μεγαλύτερες βλάβες με συνέπεια την αύξηση του χρόνου αποκατάστασης. Επιδημιολογική μελέτη του 2011, από τον επικεφαλής ιατρό της UEFA, Prof Jan Ekstrand, ανέδειξε ότι στο 92% του συνόλου των μυϊκών τραυματισμών στο ποδόσφαιρο, αφορούν θλάσεις στα κάτω άκρα, και συγκεκριμένα στους οπίσθιους μηριαίους, τους προσαγωγούς, τον τετρακέφαλο και το γαστροκνήμιο σε σειρά συχνότητας. Συμβαίνουν 6 φορές πιο συχνά σε αγώνα σε σύγκριση με την προπόνηση, κυρίως στο τελευταίο 15λεπτο του ημίχρονου, λόγω της μυϊκής κόπωσης…