Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι είναι οι Βιορυθμοί

Υπάρχουν πράγματι κάποιες μέρες έξαρσης και κάποιες μέρες ύφεσης στη ζωή του κάθε ανθρώπου.
 Υπεύθυνοι γι' αυτές τις μεταπτώσεις είναι οι βιορυθμοί, που μπορει να εκληφθουν σαν πραγματικά βιολογικά ρολόγια, των οποίων η αλληλεπιδραση ρυθμίζει βασικές λειτουργίες.

Οι Βιορυθμοί χωρίζονται σε είδη ανάλογα με την κατάσταση που επηρεάζουν:

Φυσικός Βιορυθμός (Physical).  Ο Βιορυθμός αυτός διαρκεί 23 ημέρες και θεωρείται ο κυρίαρχος βιορυθμός των ανδρών. Ρυθμίζει φυσικές αντιδράσεις, τη δύναμη, την αντοχή, τη σεξουαλικότητα, τη φυσική σωματική κατάσταση, το μεταβολισμό, την ικανότητα ανάρρωσης από ασθένειες.
    Συναισθηματικός Βιορυθμός(Emotional).  Με περιοδικότητα 28 ημερών, θεωρείται ο κυρίαρχος βιορυθμός των γυναικών. Επηρεάζει και ελέγχει τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις, τα αισθήματα, την ψυχολογική διάθεση, την ευαισθησία, τη σεξουαλικότητα, τη φαντασία, τα νεύρα, τις αντιδράσεις, τη δημιουργικότητα.
    Διανοητικός Βιορυθμός (Intellectual).  Ο Βιορυθμός αυτός που κατά μέσο όρο διαρκεί 33 ημέρες, επηρεάζει τη διανοητική μας κατάσταση ελέγχοντας τη διαύγεια του μυαλού, την λογική, τη διανοητική αντίδραση και ετοιμότητα, τη σκέψη, την αποφασιστικοτητα, τη διεξαγωγή λογικών συμπερασμάτων, τη μνήμη, τη φιλοδοξία.

  Βιορυθμος του ενστίκτου (Intuitional). Με  38 ημερες περιοδικοτητα, καθορίζει τις λειτουργίες που απτονται της σφαίρας του ενστίκτου.

Οι βιορυθμοί σχηματίζουν ο καθένας ξεχωριστή, ανεξάρτητη  καμπύλη. Ειναι ευνόητο πως οι καλύτερες στιγμές μας ειναι όταν οι καμπύλες βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ενώ το αντίθετο ισχύει για τα χαμηλά επίπεδα των κύκλων και κατα τις ημέρες που αλλάζουν πρόσημο.

       Μεταβατικές Ημέρες : Είναι οι μέρες κατά τις οποίες η καμπύλη του κάθε βιορυθμού βρίσκεται α) στο μεσο β) ανώτερο και γ) κατώτερο σημείο του κύκλου. Είναι οι λεγόμενες "κακές" μας μέρες. Αυτό συμβαίνει οταν ο βιορυθμός φτάνοντας στο υψηλότερο ή χαμηλότερο σημείο του κύκλου του, μηδενίζεται ή μετατρέπεται από θετικός σε αρνητικός και το αντίθετο.

    Αν δεν γνωρίζουμε τις ευνοϊκές μας περιόδους, αν αγνοούμε τις ημέρες που οι επιδράσεις είναι αρνητικές, χάνουμε πιθανότατα σημαντικές ευκαιρίες.

    Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι μεταβατικές μέρες και οι αρνητικοί κύκλοι είναι επίσης σημαντικοί και αναγκαίοι στη ζωή μας. Για παράδειγμα όταν ο διανοητικός μας κύκλος είναι σε χαμηλά επίπεδα, η διαίσθησή μας βρίσκεται στο ζενίθ της. Κατά τη διάρκεια του τριπλού χαμηλού κύκλου (όταν οι τρεις κύκλοι βρίσκονται ταυτόχρονα σε αρνητικά επίπεδα) η συνείδησή μας δεν είναι πολύ απαιτητική, και έτσι αφήνεται περισσότερος ελεύθερος χώρος για να κινηθεί και να δράσει το υποσυνείδητό μας. Ειναι μία από τις καλύτερες στιγμές για να επικοινωνήσουμε με το βαθύτερο είναι μας να αυτοσυγκεντρωθούμε και να παρουμε το στίγμα μας.

    Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, στην περίπτωση του τριπλού θετικού κύκλου (όταν και οι τρεις κύκλοι βρίσκονται ταυτόχρονα σε θετικά επίπεδα), γινόμαστε πολύ ερεθιστικοί και βιαστικοί, αναπτύσσοντας υπερ-εμπιστοσύνη, που μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστροφικά λάθη.

    Εάν ελέγχουμε τις δυναμικές περιόδους μας, εάν γνωρίζουμε τις στιγμές της κατάθλιψης και της κόπωσης και εάν προβλέπουμε τους βιορυθμούς μας, κατευθύνουμε σωστά τη ζωή μας,  γινόμαστε δραστήριοι, υπομονετικοί και κύριοι της συναισθηματικής, φυσικής, και διανοητικής μας κατάστασής.

    Ο υπολογισμός των κύκλων των βιορυθμών απαιτεί απλα την ημερομηνία γέννησης σας.

πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com