Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λεμφικό Μασάζ πως βοηθάει

Ο dr Emil Vodder ήταν ο πρώτος ο οποίος επιχείρησε, κατά τη δεκαετία του 1930, να χρησιμοποιήσει τη λεμφική αποστράγγιση με τα χέρια για τη θεραπεία της χρόνιας ιγμορίτιδας, με άριστα αποτελέσματα.introduction1 Αυτή η επιτυχία τον έκανε να επιχειρήσει αργότερα την ίδια τεχνική και σε άλλες χρόνιες νόσους με συμπτώματα οιδήματος, καθώς και στην αντιμετώπιση των επιφανειακών ουλών του δέρματος.

Σήμερα χρησιμοποιείται συμπληρωματικά, ύστερα από αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις, στη θεραπεία της ακμής, στην καταπολέμηση της χαλάρωσης και των ρυτίδων, και σε κάθε προσπάθεια επίτευξης καλύτερης θρέψης του δέρματος.


Η κυκλοφορία της λέμφου στο ανθρώπινο σώμα επιτυγχάνεται φυσιολογικά από:

  • τη συστολή των μυών που βρίσκονται κατά μήκος των λεμφαγγείων,
  • τις αναπνευστικές κινήσεις που ασκούν πίεση στους θωρακικούς πόρους,
  • τον σφυγμό των αρτηριών που μεταδίδει πιέσεις στα λεμφαγγεία,
  • το βαλβιδικό σύστημα των λεμφαγγείων και
  • τη δράση των λείων μυϊκών ινών που περιβάλλουν τα λεμφαγγεία.

Το πλεονέκτημα της εφαρμογής της λεμφικής αποστράγγισης είναι η ώθηση της λέμφου προς την κυκλοφορία της επιστροφής, και η δραστηριοποίησή της κατά 20 φορές περισσότερο.


Οι υποψήφιοι λεμφοθεραπευτές μπορούν να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση γι’ αυτό το τόσο ευγενές μέσον θεραπείας από τις σελίδες του βιβλίου μας αλλά και σε ειδικά σεμινάρια, τα οποία οργανώνονται. Η εφαρμογή αυτής την εξειδικευμένης μάλαξης του δέρματος, έχει στόχο την υποκίνηση των λεμφαδένων και την αποστράγγιση των λεμφαγγείων. Η διαδικασία δεν είναι επιθετική. Μια συνεδρία περιλαμβάνει την αποστράγγιση του λαιμού, της κοιλιάς, του κορμού και των άκρων, και διαρκεί 40-60 λεπτά.

Πρέπει, λοιπόν, ο υποψήφιος λεμφοθεραπευτής να κάνει λεπτομερή και εμπεριστατωμένη έρευνα, να συμβουλευτεί καταξιωμένους επαγγελματίες του είδους, να πάρει πληροφορίες από απόφοιτους σεμιναρίων και ύστερα να επιλέξει πού και πώς θα εκπαιδευτεί. Αυτό γιατί η μέθοδος είναι πολύ καλή και έχει θαυμάσια αποτελέσματα, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται σωστά...

πηγή : www.lemfiko.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα απότην Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά .

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του rosterτης και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωσηπου θα έχει ως στόχο τηνβελτίωση της ομάδας. Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει και καταγράφει τις ικανότητές των ποδοσφαιριστών και όχι…

Βλάπτουν την υγεία τα αναβράζοντα δισκία ; (Παυσίπονα , συμπληρώματα διατροφής κλπ ) τα συμπεράσματα δικά σας

Τα αναβράζοντα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής ενδέχεται να υπονομεύουν την υγεία όσων παίρνουν κάθε μέρα τέτοια δισκία, επειδή περιέχουν πολύ αλάτι (και άρα νάτριο), υποστηρίζει μια νέα μελέτη από Βρετανούς ερευνητές. Η μελέτη βασίσθηκε σε ανάλυση στοιχείων για 1,3 εκατομμύρια ασθενείς και δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ). Όπως γράφουν οι ερευνητές, μερικά αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (π.χ. ασπιρίνη) ή συμπληρωμάτων διατροφής παρέχουν περισσότερο νάτριο από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη όταν λαμβάνονται στην μέγιστη δόση. Το αλάτι υπάρχει στα αναβράζοντα δισκία διότι για να αφρίζουν και να διαλύονται στο νερό περιέχουν διαττανθρακικό άλας το οποίο συχνά συνδυάζεται με νάτριο (είναι το κύριο συστατικό του αλατιού).
Πόσο αλάτι περιέχουν τα αναβράζοντα δισκία Εκτός από τα αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (κυρίως είναι παυσίπονα) οι ερευνητές εξέτασαν και τα διατροφικά συμπληρώματα, όπως αυτά που περιέχουν βιταμίνη C, ψευδάργυρο ή ασβέστιο. Συνολικά, η μελέτη περιέλαβε …

Η ιστορία του μασάζ

Η ιστορία του μασάζ ξεκινάει με την παρουσία των πρώτων οργανωμένων κοινωνιών.
Ήδη είναι γνωστά τα οφέλη του από τους πανάρχαιους πολιτισμούς....

Η λέξη μασάζ προέρχεται από τη γαλλική λέξη massage, η οποία σημαίνει “τριβή της μάλαξης”. Πολλές αρχαίες γλώσσες έχουν παρόμοιες λέξεις, όπως στα αραβικά η λέξη “massa”, που σημαίνει “άγγιγμα, χειρισμός”, ενώ στα λατινικά η ίδια λέξη μεταφράζεται ως “ζύμη, μάζα”. Στα ελληνικά η λέξη μασάζ σημαίνει μάλαξη, όπου η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το ρήμα “μασσείν”, δηλαδή ζυμώνω. Η πιο κατάλληλη μετάφραση για την λέξη μασάζ στα ελληνικά είναι η λέξη ανάτριψη.

Η μάλαξη αποτελεί το παλιότερο και παγκοσμίως χρησιμοποιούμενο μέσο ανακούφισης του πόνου. Δεν αποτελεί μια εφεύρεση του ανθρώπου, αλλά γεννήθηκε ως φυσική θεραπεία από τα πρώτα κιόλας ζωικά όντα. Το άγγιγμα και η εντριβή σε περιοχές του σώματος, που είναι επίπονες, χρησιμοποιούνται και από τους ανθρώπους, αλλά και από τα ζώα.

Η χρήση της μάλαξης, της κίνησης και των βοτάνων αποτελού…