Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι είναι το Reiki

To Ρέικι είναι μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία για το σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου. Είναι μια ασφαλής, απλή και φυσική θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας με το άγγιγμα των χεριών.

Αποτελεί ουσιαστικά μια πανάρχαια ενεργειακή τέχνη που ξανα-ανακαλύφτηκε για τον μοντέρνο πολιτισμό από τον Μικάο Ουσούι, στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ιαπωνία. Το Ρέικι σαν θεραπευτικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, χαλαρωτικό και εξυψωτικό: Το απαλό του άγγιγμα αναζωογονεί τον οργανισμό τέλεια!

Είναι εύχρηστο και ιδιαίτερα εύκολο και όλα τα άτομα μπορούν να μάθουν Ρέικι για αυτοθεραπεία ή για να το εφαρμόσουν σε άλλα άτομα, στην οικογένεια και σε φίλους. Η δυνατότητα της αυτοθεραπείας είναι ένα στοιχείο του Ρέικι που το κάνει μοναδικό στον κόσμο σαν θεραπευτική τέχνη και που το καθιστά δημοφιλές σε παγκόσμιο επίπεδο.



Τι σημαίνει Ρέικι;
"Ρέι - Κι" γραμμένο στα ιαπωνικά (ιαπωνική γραφή κάντζι)

"Ρέικι" είναι ιαπωνική λέξη και αποτελείται από το "Ρέι" και το "Κι". Δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση για το "Ρέικι" ούτε για το "Ρέι" ή το "Κι".
"Ρέι" μπορεί να σημαίνει "Πνεύμα" ή "Παγκόσμιος, Συμπαντικός Νους". Είναι η δημιουργός και κινητήρια δύναμη του σύμπαντος, μπορούμε να πούμε πως το "Ρέι" είναι η Υπέρτατη Αρχή, το Θεϊκό Στοιχείο.

"Κι" είναι "η ενέργεια", συγκεκριμένα η "ζωτική ενέργεια" που διαπερνά τα πάντα και η οποία δίνει ζωή. "Ρέικι" σημαίνει "συμπαντική ζωτική ενέργεια", η ενέργεια της ζωής που έρχεται από το σύμπαν. Είναι η καθαρή και αναζωογονητική ενέργεια που καθαρίζει και ενδυναμώνει κάθε πλάσμα. Είναι μια αιθερική ενέργεια, άυλη και αόρατη, που τη νιώθουμε όταν τη δίνουμε με το άγγιγμά μας.

Το Κι αντιστοιχεί στο "Τσι" του κινέζικου πολιτισμού (όπως στην ενεργειακή τέχνη του "Τσι-Γκονκ" αλλά και στο "Τάι-Τσι") και στην "Πράνα" της ινδικής φιλοσοφίας. Είναι η "οργόνη" του Δρ. Βίλχελμ Ράιχ, το "μάνα" των Καχούνας της Χαβάης, "η βιοπλασματική ενέργεια" των ρώσων ερευνητών και το πέμπτο στοιχείο της φύσης, ο "αιθέρας".

Όλα τα έμβια όντα, φυτά, ζώα και άνθρωποι βρίσκονται στη ζωή με τη δύναμη του Κι. Κάθε σκέψη και κάθε συναίσθημα αποτελούνται από Κι. Κάθε όργανο και κάθε κύτταρο έχουν το δικό τους Κι.

Όλα πλέουν σε έναν ωκεανό από Κι, σε έναν ωκεανό από ζωτική ενέργεια. Ο άνθρωπος παίρνει ενέργεια κυρίως από τον ήλιο και τη φύση, από το φαγητό και τον ύπνο. Μπορεί όμως να πάρει μια μεγάλη ποσότητα ζωτικής ενέργειας από το διαλογισμό και από άλλες ενεργειακές τέχνες, όπως είναι η γιόγκα και το τσι-γκονγκ. Και φυσικά από το Ρέικι.

Το Κι δίνει υγεία και δύναμη. Αν κάποιο άτομο έχει χαμηλά επίπεδα Κι τότε νιώθει αδύναμο και ευάλωτο. Αντιμετωπίζει προβλήματα ανισορροπίας και ασθενειών στο σώμα του ή στο συναισθηματικό του κόσμο. Αντιθέτως ένα άτομο με υψηλό Κι είναι αισιόδοξο, χαρούμενο, γεμάτο δύναμη, ευεξία και φωτεινότητα! Βιώνει θετικότητα, καθαρότητα και αγάπη στα συναισθήματα και στις σκέψεις του! Είναι ο εαυτός του και ει συνειδητά και ανάλαφρα!

Πως γίνεται μια θεραπεία Ρέικι;

Η "θεραπεία" ή, πιο σωστά, η "συνεδρία" του Ρέικι είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική. Ο πρακτικός του Ρέικι, το άτομο που "δίνει Ρέικι", θα ακουμπήσει απαλά τα χέρια του σε κάποιες θέσεις στο σώμα του ατόμου που χρειάζεται την ενέργεια. Το άτομο που "παίρνει / δέχεται Ρέικι" μένει με τα ρούχα του (βγάζει μονάχα ό,τι μεταλλικό έχει πάνω του - χρήματα, ρολόι, ζώνη και κοσμήματα καθώς και τα παπούτσια) και ξαπλώνει σε κάποιο κρεβάτι, σε κρεβάτι του μασάζ ή σε κάποια κουβέρτα ή σε στρώμα στο πάτωμα.

Το άτομο που δίνει Ρέικι θα καλύψει σιγά σιγά με τις παλάμες του όλο το σώμα, βάζοντας τις παλάμες του στο κεφάλι, στο θώρακα, στην κοιλιά, στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη. Σε κάθε σημείο αφήνει τα χέρια του για αρκετά λεπτά και ολόκληρη η συνεδρία κρατάει από 40 λεπτά έως μιάμιση ώρα περίπου. Το Ρέικι μπορεί να γίνει και με το άτομο καθιστό ή ακόμα και όρθιο, αν είναι ανάγκη. Κάποιος μπορεί να δώσει Ρέικι και δίχως να ακουμπάει το σώμα απ΄ ευθείας, κρατώντας τις παλάμες του σε μια απόσταση (μερικά εκατοστά) πάνω από τα διάφορα σημεία του σώματος. Η θεραπεία με αυτόν τον τρόπο είναι το ίδιο αποτελεσματική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα!

Πως νιώθεις κατά τη θεραπεία;

Κατά τη συνεδρία τόσο το άτομο που δίνει όσο και το άτομο που δέχεται / παίρνει Ρέικι μπορεί να νιώσουν ζέστη ή κάψιμο στο άγγιγμα της παλάμης. Μπορεί επίσης να αισθανθούν κρύο ή μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και ανατριχίλα ή μπορεί να αισθανθούν κύματα να διαπερνούν το σώμα τους. Είναι πιθανόν να έχουν την ίδια αίσθηση - αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα είναι πιθανόν το άτομο που δίνει Ρέικι να νιώθει ζέστη σε κάποιο σημείο του σώματος ενώ το άλλο άτομο να μη νιώθει τίποτα (ή να νιώθει κρύο) και το αντίστροφο.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας πολλά άτομα βλέπουν χρώματα ή εικόνες ή έχουν κάποιες πνευματικές ή ξεχωριστές εμπειρίες. Άλλα πάλι δεν νιώθουν τίποτα. Σχεδόν όλοι όμως βιώνουν μια βαθιά και ολική χαλάρωση και γαλήνη. Μάλιστα, αρκετά άτομα αφήνονται και χαλαρώνουν σε αυτόν τον βαθμό για πρώτη φορά στη ζωή τους!

Ανεξάρτητα όμως από το τι νιώθει το άτομο στη συνεδρία, το Ρέικι, η ζωτική ενέργεια, είναι εκεί και λειτουργεί, πηγαίνοντας μόνο του στα σημεία που χρειάζεται. Το Ρέικι έχει τη δική του ευφυΐα (όπως και το σώμα μας) και λειτουργεί πάντοτε.
Καλό είναι να μην περιμένουμε τίποτα από μια συνεδρία, να μην έχουμε προσδοκίες για το τι θα νιώσουμε ή για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Κρατάμε απλά στάση δεκτικότητας και εμπιστοσύνης. Απλά αφηνόμαστε στο άγγιγμα. Το ίδιο κάνει και το άτομο που δίνει Ρέικι! Απλά αφήνεται στο άγγιγμα, αφήνεται στη ροή, εμπιστεύεται και παρατηρεί!

Πως νιώθεις μετά τη θεραπεία;

Πολλά άτομα μετά από μια συνεδρία Ρέικι νιώθουν "ολοκαίνουργια", σαν να έχουν ξυπνήσει σε έναν νέο κόσμο! Είναι γεμάτα ενέργεια και ζωτικότητα, γεμάτα χαρά και αισιοδοξία. Όλα είναι ξεκάθαρα, λουσμένα από ένα λαμπερό φως. Ακόμα και τα χρώματα είναι πιο ζωντανά! Πραγματικά, έχουν ξεκουραστεί και αναζωογονηθεί πλήρως!

Άλλοι πάλι νιώθουν κούραση ή κάποιο αίσθημα θυμού, στεναχώριας ή κάποια ένταση μπορεί να βγουν προς την επιφάνεια. Αυτό οφείλεται στον καθαρισμό που έχει προκαλέσει το Ρέικι. Κάθε θεραπεία επιφέρει μια αποτοξίνωση στον οργανισμό από αρνητικά συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις αλλά και στο φυσικό επίπεδο, τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό. Το άτομο μπορεί να χασμουριέται ή να δακρύζει ή να τρέχει η μύτη του, μπορεί ακόμα και να πηγαίνει πιο συχνά στην τουαλέτα!

Καλό είναι να πίνουμε αρκετό νερό, ώστε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να απαλλαγεί από τις τοξίνες και τις παλιές, βαριές, σκούρες και άτονες ενέργειες. Συνίσταται ένα ποτήρι νερό πριν και ένα ποτήρι μετά τις συνεδρίες όπως και ένα μπάνιο ή ντους εάν είναι εφικτό.

Τι μπορεί να θεραπεύσει το Ρέικι;
Κατ’ αρχήν, το Ρέικι επιφέρει χαλάρωση και γαλήνη. Αποτοξινώνει το σώμα και ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού. Γεμίζει το σώμα με ζωτικότητα και καθαρή ενέργεια. Καθαρίζει τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα και φέρνει χαρά και φωτεινότητα. Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό και πηγαίνει μόνο του εκεί που το έχουμε ανάγκη.

Το Ρέικι είναι πολύ αποτελεσματικό σε μικροπροβλήματα και εκεί που υπάρχει πόνος. Το Ρέικι συχνά ελαττώνει ή εξαφανίζει τον πόνο. Πονοκέφαλοι και ημικρανίες, πονόκοιλοι, προβλήματα και πόνοι στον αυχένα, στα γόνατα, στην πλάτη και τη μέση, αντιδρούν πολύ καλά στο άγγιγμα του Ρέικι. Επίσης καταπολεμά το κρύωμα και όλα τα συμπτώματά του και πολλές άλλες συχνές ασθένειες.

Σε μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα, όπως καρδιοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη και καρκίνο, το Ρέικι είναι ορισμένες φορές αναζωογονητικό, ενδυναμωτικό και ανακουφιστικό σε συνδυασμό πάντοτε με τις συμβατικές ιατρικές μεθόδους. Μειώνει της παρενέργειες της συμβατικής ιατρικής (π.χ. των φαρμάκων, της χημειοθεραπείας και των ακτινοβολιών) και ενισχύει όλα τα θετικά τους αποτελέσματα. Είναι ακόμα πολύ βοηθητικό και υποστηρικτικό σε κάθε είδους ψυχοθεραπεία και ψυχανάλυση. Ένας αυξανόμενος αριθμός γιατρών και ψυχολόγων μαθαίνουν Ρέικι και το συνδυάζουν με τις δικές τους μεθόδους για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!

Αν και ο πρακτικός του Ρέικι δεν μπορεί ποτέ να εγγυηθεί κάποιο αποτέλεσμα και δεν υπόσχεται ποτέ θεραπεία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν πως το Ρέικι έχει θεραπεύσει πάρα πολλές ασθένειες και έχει απαλύνει ή επιλύσει κάθε προσωπικό πρόβλημα, μικρό και μεγάλο. Σήμερα, γίνονται αρκετές έρευνες για τα αποτελέσματα του Ρέικι σε όλων των ειδών τις ασθένειες και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά!


Πρέπει κάποιος να σταματήσει να βλέπει το γιατρό ή τον ψυχολόγο του;

Όχι! Το Ρέικι είναι συμπληρωματικό και μπορεί να συνδυαστεί με κάθε συμβατική ή εναλλακτική θεραπεία. Επειδή το Ρέικι χαλαρώνει βαθιά, αποτοξινώνει και ενδυναμώνει τον οργανισμό και είναι απόλυτα ασφαλές και θετικό για κάθε είδους κατάσταση. Σε καμία περίπτωση όμως ο πρακτικός του Ρέικι δεν συνιστά σε κάποιο άτομο να σταματήσει να πηγαίνει στο γιατρό ή στον ψυχολόγο του και σε καμία περίπτωση δεν ανακατεύεται με τα φάρμακα και τις δόσεις που λαμβάνει το άτομο.

Ο πρακτικός του Ρέικι δεν κάνει ποτέ ιατρικές διαγνώσεις και δεν γράφει φάρμακα ή άλλες ουσίες, εκτός κι αν είναι ο ίδιος γιατρός.


Το Ρέικι είναι θρησκεία;
Το Ρέικι είναι κατά βάση μια εναλλακτική και συμπληρωματική ολιστική θεραπεία που προέρχεται από την Ιαπωνία και που σήμερα εξασκείται σε όλο τον κόσμο. Είναι μια θεραπευτική τέχνη που χρησιμοποιεί τη μετάδοση της ενέργειας της ζωής και που μπορεί να έχει και πνευματικές διαστάσεις. Αποτελεί την Τέχνη για το ζωογόνο Άγγιγμα των Χεριών. Το Ρέικι, η ενέργεια της ζωής δηλαδή, συχνά "ανοίγει" ή διευρύνει την αντίληψη και άρα και την πνευματικότητα του ατόμου, όμως σαν σύστημα / μέθοδος το Ρέικι δεν έχει συγκεκριμένες πνευματικές ή φιλοσοφικές θέσεις.

Δεν είναι θρησκεία ή θρησκευτικό κίνημα και δεν υπάρχει άμεση σχέση ή σύγκρουση με αυτό το χώρο. Τα άτομα που μαθαίνουν Ρέικι μπορούν να ανήκουν σε οποιαδήποτε θρησκεία και σε οποιοδήποτε ιδεολογικό ρεύμα ή φιλοσοφία έχουν επιλέξει. Το Ρέικι είναι συμβατό με όλες τις ιδεολογίες και τις θρησκείες και άτομα από όλες τις θρησκείες και τα πνευματικά και φιλοσοφικά ρεύματα μαθαίνουν και εξασκούν Ρέικι χωρίς να νιώθουν την παραμικρή ανασφάλεια και σύγκρουση. Αντιθέτως, πολλές φορές ανακαλύπτουν με χαρά πως το Ρέικι ενισχύει την πίστη τους και ξεκαθαρίζει τις πεποιθήσεις τους.

Χριστιανοί, βουδιστές, ινδουιστές, μουσουλμάνοι, αγνωστικιστές, άθεοι, πανθεϊστές, άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλων των μορφωτικών επιπέδων, ανάμεσα στα οποία ένας αυξανόμενος αριθμός από επιστήμονες, γιατρούς και ψυχολόγους μαθαίνουν και εξασκούν ή διδάσκουν το Ρέικι με πολύ αγάπη και χαρά και, πάνω απ’ όλα, με θαυμαστά αποτελέσματα!

Τι είναι η μύηση του Ρέικι;
Το Ρέικι δεν μοιάζει με τίποτε άλλο από όσα έχουμε διδαχτεί στη ζωή μας! Η διδασκαλία του περιλαμβάνει ενεργειακές μυήσεις, συντονισμούς δηλαδή με την ενέργεια του σύμπαντος. Το Ρέικι δεν διδάσκεται αλλά περνάει από δάσκαλο σε μαθητή μέσω των ενεργειακών συντονισμών. Το άτομο δεν μπορεί να μάθει Ρέικι από ένα βιβλίο! Πρέπει να παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο με έναν δάσκαλο του Ρέικι, ο οποίος με τη σειρά του θα έχει μάθει Ρέικι από έναν άλλο δάσκαλο και αυτός από έναν άλλον, κοκ, ως τον Μικάο Ουσούι, τον πρώτο Δάσκαλο του συστήματος Ρέικι. Υπάρχει δηλαδή μια μυητική γραμμή διδασκαλίας.

Κατά το συντονισμό, ο δάσκαλος συντονίζει το μαθητή με την ενέργεια του Ρέικι, ανοίγει τα κανάλια του ώστε η ενέργεια να κατέβει από το κεφάλι στην καρδιά και από εκεί να περάσει μέσα από τα χέρια του και να βγει από τις παλάμες. Για πολλά άτομα ο συντονισμός είναι συγκλονιστικός και ιερός, μια ιδιαίτερα συγκινητική διαδικασία. Μερικά άτομα έχουν πνευματικές εμπειρίες κατά τη διάρκειά του, πιθανόν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Μετά το συντονισμό η ενέργεια τρέχει από τις παλάμες του ατόμου! Μπορεί να το νιώσει σαν έντονη ζέστη, μυρμήγκιασμα ή απλώς σαν ροή. Μπορεί πλέον να κάνει Ρέικι! Η έμφυτη ικανότητα να δίνει ενέργεια με τα χέρια έχει πλέον αφυπνιστεί μέσα του! Μετά το συντονισμό το Ρέικι μένει μαζί του για όλη του τη ζωή καθώς τα κανάλια δεν κλείνουν ποτέ! Ακόμα κι αν δεν εξασκήσει ποτέ το Ρέικι θα το έχει πάντα μέσα του, στα χέρια του και μπορεί να το εξασκήσει όποτε το επιλέξει.

Με το συντονισμό όλα ανεξαιρέτως τα άτομα ανοίγουν στην ενέργεια του Ρέικι και είναι ικανά να κάνουν Ρέικι. Το Ρέικι είναι μια έμφυτη ικανότητα και αποτελεί γενετήσιο δικαίωμα όλων των ανθρώπων! Οι συντονισμοί απλά ξυπνούν αυτήν την ικανότητα και φέρνουν στη συνειδητότητά μας αυτό το ‘‘ξεχασμένο’’ δικαίωμα.

Χρειάζεται να πιστεύεις στο Ρέικι για να λειτουργήσει;

Όχι! Το Ρέικι δεν είναι αυθυποβολή και δεν λειτουργεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύεις εσύ ή ακόμα και από το τί πιστεύει το άτομο που δίνει Ρέικι, το Ρέικι υπάρχει και ρέει με τη δική του εσωτερική ευφυΐα για το Ανώτερο Καλό. Καλό θα είναι να μείνεις σε ουδέτερη θέση και μην περιμένεις τίποτα συγκεκριμένο. Επίσης, όταν δέχεσαι Ρέικι δεν χρειάζεται κατά τη διάρκειά του να επαναλαμβάνεις από μέσα σου: «Δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο!» ή «Δεν νιώθω τίποτα, γιατί δεν νιώθω τίποτα;!» Μείνε σε δεκτικότητα και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Παρατήρησε. Εμπιστέψου και αφήσου στη ροή. Απλά δέξου ότι όλα μπορεί να είναι δυνατά! Γιατί όχι άλλωστε;

Μπορώ να κάνω Ρέικι στον εαυτό μου;
Φυσικά! Το μεγαλύτερο ίσως προτέρημα του Ρέικι είναι το ότι αποτελεί και μια πολύ απλή και αποτελεσματική μέθοδο για αυτοθεραπεία και αυτοενδυνάμωση. Βάζοντας τα χέρια σου πάνω στο σώμα σου μπορείς να φέρεις καθαρή ζωτική ενέργεια στα σημεία που τη χρειάζεσαι. Η ενέργεια έρχεται από το σύμπαν και τα αποθέματα είναι πραγματικά ατελείωτα!

Μπορείς να κάνεις για ώρες Ρέικι στον εαυτό σου και να βιώσεις καταπληκτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Το Ρέικι δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μας ενισχύσει!

Το Ρέικι εκτός από θεραπεία είναι και ένας δρόμος για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη. Είναι μια γέφυρα κάθαρσης και αυξημένης συνειδητότητας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα χέρια όλων των ανθρώπων. Εκατομμύρια άτομα μαθαίνουν Ρέικι για τον εαυτό τους και αυτό δεν είναι καθόλου εγωιστικό. Το αντίθετο! Το Ρέικι είναι μια Ατελείωτη και Τέλεια Αγάπη που ακτινοβολεί προς τα μέσα και προς τα έξω.

Καθαρίζοντας τον εαυτό μας καθαρίζουμε και τους γύρω μας, θεραπεύοντας τον εαυτό μας θεραπεύουμε και τη γη, φωτίζοντας τον εαυτό μας φωτίζουμε και ολόκληρο τον κόσμο! Το Ρέικι είναι αγάπη, το Ρέικι είναι προσφορά, το Ρέικι είναι αγάπη και προσφορά!

Πόσες φορές πρέπει να κάνω Ρέικι;
Δεν υπάρχουν κανόνες για το πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνει κάποιο άτομο. Το άτομο είναι ελεύθερο να κάνει όσες συνεδρίες επιθυμεί. Όποτε το χρειάζεται το Ρέικι είναι εκεί.
Σε γενικές γραμμές, για κάποιο μικρό μπλοκάρισμα ή πρόβλημα μια με τέσσερις συνεδρίες είναι αρκετές. Αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, δύο έως πέντε συνεδρίες Ρέικι την εβδομάδα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (συνήθως έναν έως τέσσερις μήνες) βοηθούν το άτομο να καθαρίσει και να δυναμώσει σε όλα τα επίπεδα και να ισορροπήσει τελείως.

Δεν χρειάζεται όμως να αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα για να κάνεις Ρέικι. Μπορείς απλά να το απολαύσεις σαν ένα δώρο που προσφέρεις στο εαυτό σου. Είναι στ’ αλήθεια πολύ ευχάριστο και απολαυστικό! Επειδή το Ρέικι είναι απόλυτα θετικό, θα σε βοηθήσει επιπλέον όπου το χρειάζεσαι, με τρόπους που δεν είχες προηγουμένως φανταστεί!

Αν έχεις μάθει να κάνεις Ρέικι (αν έχεις λάβει τον Πρώτο Βαθμό Ρέικι), κάνε αυτοθεραπεία όποτε το χρειάζεσαι, στα σημεία που το χρειάζεσαι ή καλύπτοντας ολόκληρο το σώμα σου. Κάνε όσο πιο πολύ Ρέικι μπορείς γιατί η θετικότητα που μπορείς να αντλήσεις δεν έχει όρια και θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα και το μέγεθος της χαράς, της πληρότητας, της αρμονίας και της γαλήνης που υπάρχει! Η αυτοθεραπεία του Ρέικι ένα πραγματικά ένα ανεκτίμητο δώρο φροντίδας από εσένα για σένα!

Το Ρέικι είναι μονάχα μια μέθοδος για θεραπεία;

Το Ρέικι, εκτός από μια ενεργειακή τέχνη / τεχνική που έχει θεραπευτικό χαρακτήρα και σκοπό και η οποία χαλαρώνει, ξεκουράζει, εξισορροπεί και αναζωογονεί το σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου, αποτελεί παράλληλα μια εσωτερική ενεργειακή δύναμη που για πολλούς έχει πνευματική χροιά και αίσθηση.

Το Ρέικι δείχνει προς το Πνεύμα, όποιο όνομα και αν του δίνουμε, όπως και αν το κατανοούμε. Εξυψώνει τη συνείδηση και μας ενώνει ξανά με το σύμπαν και την ίδια τη γη. Μας συντονίζει με το Ανώτερο Πνευματικό Φως και την Ανιδιοτελή Αγάπη και μας φέρνει σε επαφή με τον Εσωτερικό μας Εαυτό. Το Θεϊκό ξυπνά μέσα μας! Η ζωή αποκτά νόημα και κάθε εμπειρία γίνεται ένα μάθημα. 

Η φύση αποκτά ενότητα και εμείς εμπιστευόμαστε το Ανώτερο Σχέδιο και αφηνόμαστε στη ροή της Ζωής, όπως ακριβώς αφηνόμαστε στη ροή του Ρέικι. Όσο περισσότερο Ρέικι κάνεις στο σώμα σου και στους άλλους και όσο περισσότερο Ρέικι και αγάπη στέλνεις στη γη, τόσο η καθημερινότητα φωτίζεται με παιδική χαρά, με απεριόριστη αφθονία και με βαθύτατη ικανοποίηση. Κυριολεκτικά, ο πόνος σε κάθε επίπεδο, σε κάθε τομέα εξαφανίζεται!

Δεν χρειάζεται να είμαστε άρρωστοι ή να έχουμε κάποιο πρόβλημα για να κάνουμε Ρέικι. Η γαλήνια αίσθηση του είναι αληθινή απόλαυση και φέρνει αυξημένη θετικότητα παντού και πάντοτε. Το Ρέικι είναι απόλυτα θετικό. Ο δρόμος του Ρέικι είναι ανοδικός και δεν τελειώνει ποτέ. Αρκετά άτομα γνωρίζουν ήδη αυτό που ονομάζεται ‘’ο πάτος / το τέλμα της ζωής’’ και στον οποίο μερικές φορές χρειάζεται να φτάσουμε έτσι ώστε να αναδυθούμε ξανά. Προς τα επάνω όμως δεν υπάρχει όριο και τέλος! Ευτυχώς - για όλους - η άνοδος δεν σταματά ποτέ και η ευτυχία δεν έχει όρια! Το Ρέικι δείχνει με τα χέρια προς την ευτυχία! Κυριολεκτικά: Αγγίζει! Αγγίζει την ευτυχία!


πηγή Κειμένου : www.reiki.gr
πηγή φωτογραφιών : google - Reiki

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com