ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ή ΔΙΑΙΤΑ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;

Υπάρχει πληθώρα από δίαιτες, μερικές των οποίων ενίοτε είναι και εξαντλητικές.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων αφήνουν στο τέλος ένα άτομο άρρωστο και μάλιστα τα κιλά μπορεί να επιστρέψουν. Αυτό το φαινόμενο «γιο-γιο» αποτελεί έλλειψη σεβασμού για το σώμα μας και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία ή η ανορεξία.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η αποθήκευση λίπους και η κατακράτηση υγρών αποτελούν μηχανισμούς προστασίας του οργανισμού από τις τοξίνες. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν επιτρέπει την απομάκρυνση της περίσσειας λίπους και ύδατος αν υπάρχουν υψηλά επίπεδα τοξινών αποθηκευμένα. Όταν κάποιος ολοκληρώσει τη δίαιτά του, το σώμα του παραμένει σε κατάσταση στρες και παρόλο που μπορεί να φαίνεται λεπτότερο, στο σώμα εξακολουθούν να υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις τοξινών, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους με παραγωγή λίπους «εκτάκτου ανάγκης» για την προστασία του οργανισμού.

Η αποτοξίνωση του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο βοηθά στη ανακούφιση των λιποκυττάρων από τις τοξίνες και την απελευθέρωσή τους από τον οργανισμό. Έτσι, τα θρεπτικά συστατικά χρησιμοποιούνται από τα κύτταρα καθιστώντας τα πιο λειτουργικά, ενώ οι «ρύποι» αποβάλλονται μέσω των απεκκριτικών οργάνων (ήπαρ, νεφροί, έντερο, δέρμα, πνεύμονες). Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθαρισμού και αποτοξίνωσης, ο οργανισμός δε χρειάζεται πλέον το περιττό λίπος και το πλεόνασμα ύδατος και ως εκ τούτου μειώνεται το σωματικό βάρος και μάλιστα χωρίς απώλεια μυικής μάζας. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να επανέλθει η ζωτικότητά μας και η βέλτιστη δυνατή λειτουργία του οργανισμού μας.

Το πρόγραμμα που πρέπει κανείς να ακολουθήσει είναι εξατομικευμένο και μπορεί να σχεδιαστεί εύκολα, γρήγορα και αναίμακτα με ένα απλό τεστ μεταβολισμού με ποσοστά επιτυχίας άνω του 85%!!!


Από τον Ιατρό - Παθολόγο
Κο Νικόλαο Πανταζόπουλο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις