Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ή ΔΙΑΙΤΑ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;

Υπάρχει πληθώρα από δίαιτες, μερικές των οποίων ενίοτε είναι και εξαντλητικές.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων αφήνουν στο τέλος ένα άτομο άρρωστο και μάλιστα τα κιλά μπορεί να επιστρέψουν. Αυτό το φαινόμενο «γιο-γιο» αποτελεί έλλειψη σεβασμού για το σώμα μας και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία ή η ανορεξία.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η αποθήκευση λίπους και η κατακράτηση υγρών αποτελούν μηχανισμούς προστασίας του οργανισμού από τις τοξίνες. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν επιτρέπει την απομάκρυνση της περίσσειας λίπους και ύδατος αν υπάρχουν υψηλά επίπεδα τοξινών αποθηκευμένα. Όταν κάποιος ολοκληρώσει τη δίαιτά του, το σώμα του παραμένει σε κατάσταση στρες και παρόλο που μπορεί να φαίνεται λεπτότερο, στο σώμα εξακολουθούν να υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις τοξινών, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους με παραγωγή λίπους «εκτάκτου ανάγκης» για την προστασία του οργανισμού.

Η αποτοξίνωση του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο βοηθά στη ανακούφιση των λιποκυττάρων από τις τοξίνες και την απελευθέρωσή τους από τον οργανισμό. Έτσι, τα θρεπτικά συστατικά χρησιμοποιούνται από τα κύτταρα καθιστώντας τα πιο λειτουργικά, ενώ οι «ρύποι» αποβάλλονται μέσω των απεκκριτικών οργάνων (ήπαρ, νεφροί, έντερο, δέρμα, πνεύμονες). Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθαρισμού και αποτοξίνωσης, ο οργανισμός δε χρειάζεται πλέον το περιττό λίπος και το πλεόνασμα ύδατος και ως εκ τούτου μειώνεται το σωματικό βάρος και μάλιστα χωρίς απώλεια μυικής μάζας. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να επανέλθει η ζωτικότητά μας και η βέλτιστη δυνατή λειτουργία του οργανισμού μας.

Το πρόγραμμα που πρέπει κανείς να ακολουθήσει είναι εξατομικευμένο και μπορεί να σχεδιαστεί εύκολα, γρήγορα και αναίμακτα με ένα απλό τεστ μεταβολισμού με ποσοστά επιτυχίας άνω του 85%!!!


Από τον Ιατρό - Παθολόγο
Κο Νικόλαο Πανταζόπουλο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επιστροφή στο σχολείο 6 tips για ένα ασφαλές σακίδιο

Καθώς πλησιάζουμε την επιστροφή στη σχολική χρονιά , δύο πράγματα έρχονται στο μυαλό μας ,
Πως θα είναι το παιδί μου όταν γυρίσει στο σχολείο  ; και έχει ένα ασφαλές  σακίδιο; Το ACA προσφέρει την ακόλουθη λίστα ελέγχου για να βοηθήσει τους γονείς να επιλέξουν το καλύτερο δυνατό σακίδιο για τα παιδιά σας: Το σακίδιο είναι στο σωστό μέγεθος για το παιδί σας; Το σακίδιο δεν πρέπει ποτέ να είναι μεγαλύτερο ή Μικρότερο από τον κορμό του παιδιού σας και δεν πρέπει να κολλάει περισσότερο από 10 Πόντους κάτω από τη μέση της μέσης. Ένα σακίδιο που κρέμεται πολύ χαμηλά αυξάνει το βάρος στους ώμους, προκαλώντας το παιδί σας να κλίνει προς τα εμπρός όταν περπατάει.Το σακίδιο έχει δύο φαρδύς, γεμισμένους ιμάντες ώμου; Οι μη γεμισμένοι ιμάντες δεν είναι μόνο άβολοι, αλλά μπορούν επίσης να ασκήσουν περιττή πίεση στους μυς του αυχένα και των ώμων.Το παιδί σας χρησιμοποιεί και τους δύο ιμάντες; Το να έχετε ένα βαρύ σακίδιο από ένα ιμάντα μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογη μετατόπιση του βάρους στη μία πλ…

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα απότην Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά .

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του rosterτης και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωσηπου θα έχει ως στόχο τηνβελτίωση της ομάδας. Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει και καταγράφει τις ικανότητές των ποδοσφαιριστών και όχι…

Βλάπτουν την υγεία τα αναβράζοντα δισκία ; (Παυσίπονα , συμπληρώματα διατροφής κλπ ) τα συμπεράσματα δικά σας

Τα αναβράζοντα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής ενδέχεται να υπονομεύουν την υγεία όσων παίρνουν κάθε μέρα τέτοια δισκία, επειδή περιέχουν πολύ αλάτι (και άρα νάτριο), υποστηρίζει μια νέα μελέτη από Βρετανούς ερευνητές. Η μελέτη βασίσθηκε σε ανάλυση στοιχείων για 1,3 εκατομμύρια ασθενείς και δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ). Όπως γράφουν οι ερευνητές, μερικά αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (π.χ. ασπιρίνη) ή συμπληρωμάτων διατροφής παρέχουν περισσότερο νάτριο από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη όταν λαμβάνονται στην μέγιστη δόση. Το αλάτι υπάρχει στα αναβράζοντα δισκία διότι για να αφρίζουν και να διαλύονται στο νερό περιέχουν διαττανθρακικό άλας το οποίο συχνά συνδυάζεται με νάτριο (είναι το κύριο συστατικό του αλατιού).
Πόσο αλάτι περιέχουν τα αναβράζοντα δισκία Εκτός από τα αναβράζοντα δισκία φαρμάκων (κυρίως είναι παυσίπονα) οι ερευνητές εξέτασαν και τα διατροφικά συμπληρώματα, όπως αυτά που περιέχουν βιταμίνη C, ψευδάργυρο ή ασβέστιο. Συνολικά, η μελέτη περιέλαβε …