Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι εναλλακτικές θεραπείες στην αρχαία Ελλάδα

Οι ολιστικές (εναλλακτικές ) θεραπείες δεν είναι προνόμιο της σημερινής εποχής αφού για άλλη μια φορά, οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι έδωσαν το παρόν τους.

Ο Ιπποκράτης ο πατέρας της ιατρικής είχε διδασκάλους τον πατέρα του Ηρακλείδη, τον Ηρώδικο, τον Γοργία τον Σοφιστή και τον Δημόκριτο.
Παράλληλα, υπήρξε ο εφευρέτης της ομοιοπαθητικής και της φυτοθεραπείας.

Ο Πλάτωνας μίλησε για πρώτη φορά για τον Αιθερικό εαυτό μας και την Αύρα κ για τα 7 ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου.
Ο Ορφέας ήταν ο πρώτος διδάξας και γνώστης των διαφόρων λίθων και κρυστάλλων, καθώς και διαφόρων βοτάνων, ριζών και φυτών, που με την σωστή χρήση απάλλασσαν τους ανθρώπους από πολλά δεινά.
Η βεβαιότητα με την οποία ο Ορφέας μας προτρέπει να στραφούμε προς την φύση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας και οι γνώσεις του περί των φυσικών μέσων, τον καθιστούν κάτοχο της φυσικής και χημικής σύστασης αυτών.
Ο Ορφέας ήταν από τους πρώτους που στράφηκε στη μουσική και τα μουσικά όργανα και έτσι άνοιξε ο δρόμος στον άνθρωπο να ασχοληθεί με την μουσική και να πάρει τόσα από αυτή.

Ο Ασκληπιός, είχε τη δύναμη του θεραπευτή και έκανε τις θεραπείες του σε μέρη έξω στην φύση και κοντά σε ιαματικές πηγές.
Οι ασθενείς επιτύγχαναν την αυτοθεραπεία μέσω της ψυχικής και στοματικής κάθαρσης.

Ο Κένταυρος Χείρωνας ήταν αυτός που κατείχε την γνώση της αύρας και τα πεδία αιθερικό και αστρικό για τον ορατό και αόρατο κόσμο και την σχέση μεταξύ τους.

 Τα αιθέρια έλαια και τα χρώματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή των Αρχαίων Ελλήνων , οι οποίοι γνώριζαν για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Σήμερα έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα αιθέρια έλαια είναι τα καλύτερα αντιβιοτικά και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με την οικοδύναμη (Αρχαιοελληνικό Φενγκ Σουί), ξεκινώντας από την οικοδύναμη της γης, μετά την οικοδύναμη της Ελλάδας, των Ναών, της Υγείας, των κατοίκων κ.λ.π.

Η φύση, τα δέντρα, η θάλασσα και ο καθαρός αέρας είναι σημαντικοί παράγοντες για την υγεία.
Ένας περίπατος στη φύση, μέσα στο δάσος και μια αγκαλιά με ένα δέντρο, μας απαλλάσσει από όλες τις αρνητικές ενέργειες και μας γεμίζει με θετικές.
Το κολύμπι στη θάλασσα, το περπάτημα στην ακτή, ή απλά μόνο να κοιτάς την θάλασσα, σε γεμίζει με ηρεμία αλλά και ενέργεια.
Γι’ αυτό όσο πιο κοντά είμαστε στη φύση, τόσο πιο υγιείς θα είμαστε.

Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τάντρα και Ταντρικός Έρωτας σύμφωνα με τον Osho

Ο Osho μίλησε πολλές φορές στους μαθητές του για την Ινδουιστική Τάντρα και τη σεξουαλική της προσέγγιση, αποδεικνύοντας, ειδικά εδώ, τη μεγάλη ευρύτητα, ευφυία κι ελευθερία του πνεύματός του. Όταν τη δεκαετία του 1970 έπεσε «τυχαία» στο χέρια μου το βιβλίο «Only One Sky”, που επανεκδόθηκε αργότερα με τον τίτλο “Tantra: The Supreme Understanding”, το ρούφηξα μέχρι το μεδούλι και βοηθήθηκα μπορώ να πω πάρα πολύ από αυτό σ’ εκείνα τα νεανικά μου χρόνια. Τόσο πολύ το αγάπησα, που συνήθιζα να διαβάζω αποσπάσματά του στους φίλους και τους γνωστούς μου, προτρέποντάς τους στη «χαλαρότητα και φυσικότητα» και στο πλήρες άφημα και διάλυσή τους σε έναν «Ταντρικού» τύπου έρωτα που έπρεπε στο εξής να ακολουθήσουν στη ζωή τους. Αργότερα το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε και στα Ελληνικά και είναι τώρα προφανώς εξαντλημένο. Ήταν το δεύτερο βιβλίο του Osho στα ελληνικά, είχε προηγηθεί η περίφημη «Κρυμμένη Αρμονία» του μαθητή του τότε Μανώλη Ρασούλη. Ακολούθησε επίσης αργότερα το βιβλίο «Τάντρα Πνευματικό...

To 7ο Τσάκρα Σαχασραρα

Το 7ο τσάκρα, που ονομάζεται επίσης και τσάκρα της κορυφής, αποτελεί έκφραση της συνείδησης της παγκόσμιας ενότητας και της ένωσης των αντιθέτων, σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπου. Η συμπεριφορά του παραμένει παθητική, μέχρις ότου ο άνθρωπος μάθει ν΄ αγαπά αρκετά και να βιώνει πολύ καλά τις ποιότητες των έξι κατωτέρων τσάκρα Όταν γίνει αυτό, το τσάκρα της κορυφής αρχίζει να δραστηριοποιείται και καθιστά το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα άμεσους εκφραστές της θεϊκής ενέργειας. Τότε ο Θεός, ο άνθρωπος και το σύμπαν, παρ’ όλο που είναι χωριστά πράγματα, γίνονται ένα. Οι άνθρωποι που έχουν φτάσει σ’ αυτή την κατάσταση ή αποτραβιούνται σε άλλα επίπεδα ύπαρξης για να προετοιμαστούν για καινούργιες εμπειρίες, ή παραμένουν στη γη και δρουν μόνο στο περιθώριο και σε συγκεκριμένες στιγμές. Σε αυτό το κέντρο δεν υπάρχουν μπλοκαρίσματα. Απλώς σε άλλους είναι ανεπτυγμένο σε περισσότερο βαθμό και σε άλλους σε λιγότερο. Όταν το τσάκρα αυτό αρχίζει και ανοίγει είμαστε πιο ήρεμοι και ανοιχτοί και ...