Ζώδια

Πριν αναλύσουμε τι είναι το ζώδιο, είναι σημαντικό να μιλήσουμε για την Αστρολογία. Είναι η μαθηματική εκείνη επιστήμη που εξερευνά τις σχέσεις ανάμεσα στα ουράνια σώματα από την μια μεριά και τα έμψυχα η άψυχα όντα από την άλλη. Παλιά, ήταν ενωμένη με την Αστρονομία και την Μυθολογία αργότερα όμως χωρίστηκε και έμεινε μόνη της. Συγκρατώντας τα κύρια στοιχεία της Αστρονομίας όπως είναι η χαρτογράφηση ενός ωροσκοπίου αλλά και της μυθολογίας που έχει να κάνει με τα αρχέτυπα που χρησιμοποιεί η Αστρολογία για να αποδώσει τις ερμηνείες των χαρακτήρων.

Ο ορισμός της Αστρολογίας από τον Αριστοτέλη είναι « η μαθηματική εκείνη επιστήμη που έχει στενότατη οικειότητα προς την φιλοσοφία» επίσης ο Κάρλ Γιούνγκ έλεγε «Ότι γεννιέται η γίνεται αυτή την χρονική στιγμή, έχει τις ιδιότητες αυτής της χρονικής στιγμής» και τέλος
Η Αστρολογία είναι ένα μοναδικό σύστημα ερμηνείας της συσχέτισης της πλανητικής δράσης με την ανθρώπινη εμπειρία, τα φυσικά γεγονότα, και κυρίως στους ζώντες οργανισμούς.
Επειδή μας ενδιαφέρει η διάδοση αλλά και η κατανόηση της Αστρολογίας θα ξεκινήσουμε αυτή την σειρά μαθημάτων η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα δομικά στοιχεία της που είναι (Ζώδια,στοιχεία, πλανήτες, οίκοι, όψεις, και σημεία) τα οποία είναι απαραίτητα να τα μάθετε πριν ξεκινήσετε και εσείς για αυτό το μαγικό ταξίδι που υπόσχεται ο Αστρολογικός κόσμος δηλαδή ο κόσμος του σύμπαντος.

Το μυστικό της Αστρολογίας
Το μυστικό έγκειται στην κατανόηση του ΧΡΟΝΟΥ και ο χρόνος φυλάει τα μυστικά του. Στην Αστρολογία ο χρόνος εκφράζεται σαν συγχρονικότητα

Ο ρόλος της Αστρολογίας στην σύγχρονη κοινωνία

Η Αστρολογία είναι ένα επικοινωνιακό μέσον που βοηθάει τον άνθρωπο πρώτα να κατανοήσει τον εαυτόν του και στην συνέχεια να κατανοήσει τους άλλους. Να αντιληφτεί τον προορισμό του και να εξελιχτεί. Να αναγνωρίσει τα ταλέντα του και να βγάλει τις ικανότητές του προς τα έξω. Να τον οδηγήσει να κάνει σωστές κινήσεις στην ζωή του. Το σύνολο αυτών των ιδιοτήτων οι Αρχαίοι το εξέφραζαν με το ρητό «Γνώθι σαυτόν» το οποίο θεωρούσαν το σημαντικότερο επίτευγμα για έναν άνθρωπο.

Τι είναι ζώδιο;
Ζώδιο λοιπόν είναι η διαίρεση του διαστήματος κατά μήκος ενός κύκλου που ονομάζεται εκλειπτική. Η εκλειπτική είναι μια τροχιά στον ουρανό, την οποία φαίνεται να ακολουθούν όλοι οι πλανήτες, αλλά κατέξοχήν ο Ηλιος. Υπάρχουν 360 μοίρες σε κάθε κύκλο που η επιστήμη της Αστρολογίας τις  διαιρεί σε δώδεκα (12) ζώδια, έτσι το κάθε ζώδιο  καταλαμβάνει  ακριβώς 30 μοίρες : 30 x 12 = 360.
Το πρώτο τμήμα έχει το όνομα του Κριού και αρχίζει από το σημείο της εαρινής ισημερίας (είσοδος της Ανοιξης) δηλαδή ο Ηλιος βρίσκεται στις 0 μοίρες του Κριού στις 20 με 21 Μαρτίου.Τα άλλα έντεκα ζώδια ακολουθούν με την εξής σειρά:
Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος και Ιχθύες.


Διαβάστε περισσότερα :

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις