Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ισχιαλγία : Φυσική τρόποι αντιμετώπισης

Το ισχιακό νεύρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα νεύρα στο σώμα. Ξεκινάει από την κατώτερη σπονδυλική στήλη και περνά μέσα από τους γλουτούς και κάτω από το κατώτερο άκρο στο πόδι. Αυτό το νεύρο παρέχει κίνηση, αίσθηση και δύναμη στα πόδια.

Περίπου το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα υποφέρει από ισχιαλγία σε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ισχιαλγία είναι μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει πόνο, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και αδυναμία στα κάτω άκρα, αλλά είναι συχνά συγχέεται με το χαμηλότερο πόνο στην πλάτη ή ακόμα και κράμπες στα πόδια. Ξεκινά ως πίεση ή τσίμπημα στο νεύρο, και στη συνέχεια συνεχίζει ως πόνος στην πλάτη, στα πόδια.

Μπορείτε να ζήσετε ένα ήπιο πόνο και μούδιασμα,, κάψιμο η και  μια εξαιρετικά επώδυνη αίσθηση που επηρεάζει τη μια πλευρά του σώματος. Ο πόνος και η δυσφορία μπορεί να απαιτήσει από τους ανθρώπους για να μείνουν στο κρεβάτι, και οι περισσότεροι από αυτούς λαμβάνουν συχνά ιβουπροφαίνη ή κάποιο άλλο  φάρμακα για την ανακούφιση από τον πόνο.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε οκτώ φυσικούς τρόπους για την αντιμετώπιση της φλεγμονής και ανακούφιση από τον πόνο.

1. Ο βελονισμός

Αυτή η εναλλακτική θεραπεία περιλαμβάνει την εισαγωγή με λεπτές βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Ο βελονισμός αυξάνει τη ροή της ενέργειας και συμβάλλει επίσης στην καλή λειτουργία των νεύρων. Θα πρέπει να αισθάνεστε κάποια ανακούφιση μετά την πρώτη θεραπεία, αλλά πολλοί άνθρωποι θα επωφεληθούν με τη λήψη μετά από μερικές συνεδρίες.

Φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό, ο βελονισμός είναι πιο δημοφιλής από ποτέ. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων συνθηκών υγείας


2. Χειροπρακτικ’ες προσαρμογές

Μελέτες που βασίζονται σε χειροπρακτική προσαρμογές έχουν δείξει ότι έχει  διαφορετικά επίπεδα αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, αλλά πολλοί ασθενείς έχουν παρουσιάσει σημαντική ανακούφιση. Ο χειρισμός της σπονδυλικής στήλης μπορεί να αποκαταστήσει την κινητικότητα, τη βελτίωση της λειτουργίας, στη μείωση της φλεγμονής, να μειώσει τον πόνο, και την προώθηση της φυσικής θεραπείας.

3. Παγοκύστες

Παγοκύστες, ή ένα απλό πακέτο κατεψυγμένα μπιζέλια τυλιγμένο σε μια πετσέτα, μπορεί να κάνει θαύματα και να προσφέρει άμεση ανακούφιση για την ισχιαλγία. Εφαρμόστε τα πακέτα απευθείας στην πληγείσα περιοχή για 20 λεπτά, κάθε δύο ώρες, έως ότου ο πόνος έχει εξαφανιστεί εντελώς.

4. Εναλλακτικές Θερμοκρασίες

ΟΙ Παγοκύστες είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να πάρετε άμεση ανακούφιση, αλλά εαν το ισχιακό νεύρο βρίσκεται βαθιά μέσα στο σώμα, έτσι  οι συσκευασίες δεν μπορουν να πάνε βαθύτερα στο σημείο όπου εντοπίζεται η φλεγμονή.
Εφαρμόστε ένα καυτό πακέτο, αμέσως μετά την παγοκύστη – ή ακόμα καλύτερα, πάρτε ένα ζεστό μπάνιο. Με την εναλλαγή των θερμοκρασιών, μπορείτε να ενισχύσετε τη ροή της κυκλοφορίας και της λέμφου. Αυτό θα μειώσει την φλεγμονή και βοηθούν στη διαδικασία επούλωσης. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε μερικά άλατα Epsom ή αντιφλεγμονώδη βότανα ή αιθέρια έλαια για το μπάνιο σας.


5. Ήπια (γιόγκα) Τέντωμα

Πολλοί άνθρωποι έχουν επιβεβαιώσει ότι η ήπια  γιόγκα  ενισχύσει πραγματικά τη διαδικασία επούλωσης
Αυτές οι ασκήσεις θα τονώσει τη ροή του αίματος,θα  ενισχύσει τους ραχιαίους μυς σας και να βελτιώσει την κινητικότητά σας.

6. Μασάζ

Ενα Βαθύ μασάζ στο σημείο θεραπείας  έχει δείξει μεγάλη επιτυχία για τη θεραπεία μυϊκών σπασμών, πόνο, μούδιασμα και των ποδιών και των ποδιών.


7. βότανα και τα έλαια

Η φύση παρέχει πολλά βότανα που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα, και πολλοί από αυτά μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο και τη μείωση της φλεγμονής.Μπορείτε επίσης να κάνετε τσάι από φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα, ή να χρησιμοποιήσετε ελιξίρια, βάμματα και αιθέρια έλαια για να ανακουφίσει τον πόνο. Όμως, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν επαγγελματία βοτανολόγο, διότι ορισμένα βότανα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα φάρμακα που  λάβατε
Ακολουθεί μια λίστα με ορισμένα βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  για τη θεραπεία του νεύρου τον πόνο, φλεγμονή, και τη βελτίωση της υγείας των νεύρων:

Αρπαγόφυτο
Τζαμαϊκανός κρανιά
Κουρκούμη ή κουρκουμίνη (συνδυάστε το με μαύρο πιπέρι για την αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας του)
Kratom
Φαρμακευτικό φυτό
Λευκό φλοιό ιτιάς
Skullcap
Βαλσαμόχορτο
Βερμπάσκο ρίζα
Ρωμαϊκό χαμομήλι
Ιεροβότανο
Λεβάντα
Φιλύρα λουλούδι
Κορυφές βρώμης Γαλαξία
Γλυκόριζα

8.Ο  ύπνος

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό θα δώσει τα νεύρα σας στο σώμα να χαλαρώσει, να θεραπεύσει Ο Έξτρα ύπνος και  η ξεκούραση θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση και θα ενίσχυση τα νεύρα σας.

Ακόμα κι αν αυτές οι συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες δεν επιβεβαιώνονται από επιστημονικές αποδείξεις,αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει σημαντικές βελτιώσεις, και έχουν καταφέρει να ελέγξουν τον πόνο, σπασμούς, μούδιασμα και κράμπες.

Εάν τα συμπτώματα και τον πόνο διαρκούν περισσότερο από μερικές εβδομάδες, να συμβουλευτείτε ένα γιατρό, καθώς υπάρχει η πιθανότητα ότι έχετε ένα εξαρθρωμένο σπονδύλο, ή κάποια άλλη πάθηση, που προκαλεί πίεση ή τσίμπημα  στα νεύρα σας. Εάν είναι απαραίτητο, η χειρουργική επέμβαση είναι πάντα μια επιλογή.

Πηγή : http://www.bioathens.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com