Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το 6ο Τσάκρα Ατζνα

Μέσω αυτού του ενεργειακού κέντρου που αποκαλείται «Τρίτο Μάτι», ενεργοποιείται η ικανότητα της διαισθητικής ανεύρεσης και κατανόησης του προσωπικού δρόμου, καθώς και η διαισθητική αντίληψη και κατανόηση του δρόμου της δημιουργίας. Αυτή η ικανότητα αποκαλείται συνήθως διαίσθηση.

Η διαίσθηση δεν πρέπει να συγχέεται με το συναίσθημα. Όσο κυριαρχεί στον κόσμο ο φόβος ή η πλεονεξία, η διαίσθηση δεν μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο έκφρασης. Γι αυτό το λόγο αυτό το τσάκρα είναι το τελευταίο στη σειρά των κυρίων τσάκρα που βρίσκονται στο σώμα.

Το έκτο τσάκρα σχετίζεται στενά με τα μάτια, τη λειτουργία της συνειδητής κατανόησης, δηλαδή τον αναλυτικό και συνθετικό τρόπο σκέψης με σκοπό τη συνολική θεώρηση των φαινομένων.

Αρμονική λειτουργία
Απαραίτητη προϋπόθεση για ν’ ανοίξει αρμονικά αυτό το ενεργειακό κέντρο και το Τρίτο Μάτι αντίστοιχα, είναι να γίνουν αποδεκτά και να βιωθούν πολύ καλά τ’ άλλα ενεργειακά κέντρα και οι ποιότητες τους.
Όταν αυτό το τσάκρα λειτουργεί αρμονικά τότε ο νους είναι συγκροτημένος και έχει πρόσβαση σε απόκρυφες αλήθειες. Η διόραση είναι αυξημένη και το άτομο μπορεί να έχει προσωρινές ενοράσεις σε άλλες διαστάσεις πραγματικότητας, για παράδειγμα κατά τον ύπνο ή τον διαλογισμό.
Οι σκέψεις και οι ιδέες πραγματοποιούνται πιο εύκολα.

Δυσαρμονική λειτουργία
Οι συνήθεις ενεργειακές διαταραχές αυτού του τσάκρα είναι η συναισθηματική αστάθεια. Το άτομο δεν μπορεί να βρει το δρόμο του και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ζήση τη ζωή του. Έχει παραισθήσεις, προαισθήματα και φαντασιώσεις (βλέπει φαντάσματα).
Διαμορφώνει τη ζωή του σύμφωνα με τη διδασκαλία κάποιου Γκουρού, ή με κάποιο άλλο εξωτερικό σύστημα. Μια άλλη συνέπεια αυτής της δυσαρμονίας είναι ότι προσπαθεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους ή γεγονότα μόνο και μόνο για να κάνει επίδειξη δύναμης ή να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.
Νοιώθει ότι η προσωπική του ζωή δεν έχει νόημα.
Δεν βρίσκεται σε επικοινωνία με το Θεό ( όποιο όνομα και αν του δώσουμε).

Ανεπαρκής λειτουργία
Όταν η λειτουργία αυτού του κέντρου είναι μπλοκαρισμένη το άτομο πιστεύει μόνο στην ύπαρξη του υλικού κόσμου. Οποιαδήποτε πνευματική συζήτηση τη θεωρεί παράλογη και χωρίς πρακτική χρησιμότητα.
Η ζωή του κυριαρχείται από υλικές επιθυμίες και καθορίζεται από χαοτικά συναισθήματα. Αποσυντονίζεται όταν έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολές καταστάσεις.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό της ανεπαρκούς λειτουργίας αυτού του κέντρου είναι η προβληματική όραση.

Μέθοδοι για την ανάπτυξη του έκτου τσάκρα είναι το Ρείκι (από τη δεύτερη βαθμίδα και πάνω) και η ενασχόληση με το Ι Τσινγκ και το Ταρό.


Πηγή: http://www.astrology.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com