Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αιθέριο έλαιο τζίντζερ ή πιπερόριζα

Βοτανική ονομασία : Zingiber officinale (Ζιγγιβέρι το φαρμακευτικόν)

Οικογένεια : Ζιγγιβεροειδή

Μέρος φυτού που αποστάζεται : Ρίζωμα (υπόγειος βλαστός)

Χώρα προέλευσης : Δυτικές Ινδίες, Μπενίν

Θεραπευτική αξία :  +++

Κύριες αρωματικές ενώσεις του αιθερίου ελαίου : Σεσκιτερπένια : τζιντζιμπερένιο, γ-μπισαμπολένιο, α-κουρκουμένιο.

Λίγη Βοτανολογία

Αειθαλές φυτό που κατάγεται από την Ασία, χαρακτηρίζεται από σωληνοειδές ρίζωμα, παχύ και αρωματικό. Ο βλαστός φέρει πράσινα σκούρα στενόμακρα φύλλα και άνθη κίτρινα ή άσπρα. Σήμερα βρίσκουμε πιπερόριζα σε όλη τη τροπική ζώνη.

 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες +++
Τονωτικό πεπτικού, στομαχικό, ελαφρύ καθαρτικό, για μετεωρισμό, ορεκτικό +++
Τονωτικό σεξουαλικότητας, αφροδισιακό +++
Αντισπασμωδικό, αντιβηχικό +++

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Αεροφαγία, φουσκώματα, μετεωρισμός, δυσκοιλιότητα, ναυτίες, ανορεξία ***
Ανικανότητα, ψυχρότητα ****
Αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, ρευματισμοί, μυϊκή κόπωση ***
Βήχας, βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, χρόνια καταρροή***
 Αλωπεκία, ανδρική σεξουαλική κούραση, ανδρική ανικανότητα *
 —————-

Εξωτερική χρήση του αιθερίου ελαίου είναι δυνατή σε αραίωση ως 20% μάξιμουμ σε φυτικό έλαιο σησαμέλαιο, φουντουκέλαιο…
Δεν συστήνεται στους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.
Ευαισθητοποίηση αλλεργικού τύπου πιθανή.
Όταν το αιθέριο έλαιο  χρησιμοποιείται καθαρό πιθανός δερματικός ερεθισμός (δερμοκαυστικότητα).
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Το αιθέριο έλαιο της πιπερόριζας δεν χρησιμοποιείται συχνά σήμερα. Όμως οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με εσωτερική λήψη της υπόσχονται λαμπρό μέλλον για όλες τις αρθριτικές και ρευματικές παθήσεις.

Στην καθημερινότητα, 1 σταγόνα αιθερίου ελαίου πιπερόριζας σε μια μικρή χούφτα σαμπουάν συστήνεται θερμά για να διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών στην αλωπεκία ή στη τριχόπτωση.
πηγή : https://ftiaxnokallyntika.wordpress.com

Μερικές Ακόμη πληροφορίες 
Το Τζιντζερ ή Πιπεροριζα (Ginger) προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Zingiber Officinale. Το αιθέριο έλαιο του Τζιντζερ ή Πιπεροριζας προέρχεται από απόσταξη ατμού των ριζών του φυτού και έχει ένα ζεστό πικάντικο, ξυλώδες άρωμα.

Το αιθέριο έλαιο του Τζιντζερ χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως χωνευτικό, καθαρτικό, αναλγητικό, αντιεμετικό, αντιπυρετικό, αντισηπτικό, αφροδισιακό, βακτηριοκτόνο, θερμαντικό. Βελτιώνει την καλή διάθεση, την καλή κυκλοφορία, απαλύνει από μυϊκούς πόνους, ναυτία, νευρική εξάντληση, τονώνει το νου και βελτιώνει την όρεξη.

Το αιθέριο έλαιο του Τζιντζερ ή Πιπεροριζας συνδυάζεται πολύ καλά με: sandalwood, vetiver, patchouli, frankincense, cedarwood, coriander, rose, neroli, orange.

πηγή : http://www.sensities.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com